Πρόκειται για ένα έργο που θα παρέχει κατεξοχήν υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις
Εγκαίνια Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών
Πολιτική
16/05/2013 | 18:41

Με τη συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, κας Βάσως Κόλλια, του  Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπυρίδωνος  Σπύρου, του Δημάρχου Κέρκυρας, κ. Γιάννη Τρεπεκλή, της Πρόεδρου Δ.Σ του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), κας Ιφιγένειας-Ξανθίππης Καρτσιώτου, αλλά και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου  Κέρκυρας, κ. Ιωάννη Βραδή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, (Πέμπτη 16 Μαΐου), τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην  Κέρκυρα.

kentro isothtas2

Κατά το χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων,
κ. Σπυρίδων Σπύρου, ανέφερε τα ακόλουθα:

Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης συμμετέχουμε στη σημερινή τελετή των εγκαινίων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κέρκυρας που ιδρύεται στην έδρα της Περιφέρειά μας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

(Πρόκειται για ένα έργο που θα παρέχει κατεξοχήν υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις , με παράλληλη πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Σε μια χρονική συγκυρία, όπου τα αρνητικά συναισθήματα δείχνουν να κυριαρχούν από το κρισιακό και ανασφαλές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δράσεις, όπως η σημερινή, δείχνουν το δρόμο τον οποίο πρέπει να διαβούμε ως πολίτες, θεσμικά όργανα και κοινωνία.

Το δρόμο των θετικών ενεργειών, των νέων πρωτοβουλιών, των καινοτόμων δράσεων, της ώριμης πολιτειακής ευθύνης εν γένει.

Το δρόμο που επιχειρεί να απαντήσει και μπορεί να απαντήσει στις προβληματικές όψεις της καθημερινότητάς μας.

Η Ισότητα των Φύλων θεωρείται ενίοτε ως μια αυτονόητη πραγματικότητα. Γνωρίζουμε όμως καλά ότι η κοινωνική πραγματικότητα στο επίπεδο κυρίως των νοοτροπιών, των πρακτικών και των αντιλήψεων την αμφισβητεί, συχνά μάλιστα με ακραίο τρόπο. Αρκεί ως προς αυτό να αναλογισθούμε τα δραματικά άνισα ποσοστά σε βάρος των γυναικών στους δείκτες ανεργίας, την αμοιβή της εργασίας, ή της συμμετοχής τους στα πολιτικά όργανα και τις συλλογικές εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχοντας υπογράψει (το προηγούμενο διάστημα) την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες ανέλαβε την πολιτική ευθύνη μιας επίσημης δημόσιας δέσμευσης για αναγνώριση του δικαιώματος στην ισότητα ανδρών και γυναικών, ως θεμελιώδους αρχής, στην άσκηση της περιφερειακής πολιτικής της, με τη λήψη όλων των εύλογων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της θετικής δράσης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και στόχο τη διασφάλισή της.

kentro isothtas3

Στοιχιζόμαστε, λοιπόν και εμείς, οι Επτανήσιοι, πίσω από τους κοινούς στόχους της αντιμετώπισης των πολλαπλών διακρίσεων και αποκλεισμών, της προώθησης της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, της εξάλειψης των στερεοτύπων.

Με στοχευμένες δράσεις, με όραμα και με διάθεση ευελπιστούμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στο συνεχή αγώνα για την εξασφάλιση της Ισότητας των Φύλων, έτσι ώστε να μπορούμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μια κοινωνία που την ανισότητα, όχι μόνο σε επίπεδο νόμων και θεσμών, αλλά και συμπεριφοράς και νοοτροπίας, θα την ανακαλύπτει μόνο στα εγχειρίδια της ιστορίας.

Από τα Ιόνια Νησιά με τη μεγάλη παράδοση στον πολιτισμό, μια τοπική κοινωνία ανοικτή στις προκλήσεις του νέου, συμμετέχουμε στηρίζοντας ενεργά την εφαρμογή της δέσμευσής μας για την Ισότητα των Φύλων στην Περιφέρειά μας, όχι με τυπικό τρόπο, αλλά με όρους ουσίας και οράματος,    ευχόμενοι παράλληλα ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ που έχει να επιτελέσει στον τόπο μας το ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer