Συγγενείς και φίλοι του αειμνήστου Παναγιώτη Λάτου, εκπρόσωποι της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης, και άλλων ομογενειακών φορέων, συγκεντρώθηκαν στο «lerrace on the Park» για την τελετή εγκαινίων του Ιδρύματος για τον Καρκίνο του Προστάτη
Εγκαίνια Ιδρύματος «Παναγιώτης Λάτος
 Ομογένεια
07/06/2014 | 11:29

Πεντακόσιοι περίπου συγγενείς και φίλοι του αειμνήστου Παναγιώτη Λάτου και της δικηγορικής εταιρείας «Latos Latos & Associates», εκπρόσωποι της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης, και άλλων ομογενειακών φορέων, το βράδυ της Πέμπτης, συγκεντρώθηκαν στο «lerrace on the Park» στο Φλάσινγκ και παρακολούθησαν με συγκίνηση την τελετή των εγκαινίων του Ιδρύματος «Παναγιώτης Λάτος» για τον Καρκίνο του Προστάτη (Peter Latos Prostate Cancer Foundation) και προσέφεραν τον οβολό τους για την ενίσχυση του Ταμείου.

Η τελετή διοργανώθηκε έναν περίπου χρόνο μετά τον θάνατο του γνωστού ομογενή δικηγόρου και ήταν άκρως συγκινητική, διότι όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προσφορά του Παναγιώτη Λάτου και στον αγώνα που έδωσε τα τέσσερα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου βγήκε αρκετές φορές νικητής και βρήκε την δύναμη και το κουράγιο να μοιραστεί το πρόβλημά του με τους συγγενείς και φίλους και να αναλάβει μια εκστρατεία ενημέρωσης της Ομογένειας για την σπουδαιότητα «μιας απλής αιματολογικής εξέτασης PSA (Prostate-Specific Antigen)» όπως την αποκαλούσε ο ίδιος.

 

Η Γιάννα Νταρίλη, πρόεδρος του «New Greek TV», η οποία είχε αναλάβει και τον συντονισμό της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο Ιδρυμα, στο όραμα του Παναγιώτη Λάτου για την ίδρυσή του και παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους: Ανδρέα Λάτο (πρόεδρο), Ντένη και Σταύρο Λάτο (αντιπροέδρους) και την Μαρίνα Ζαπάντη (γραμματέα).

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους χορηγούς και ευεργέτες της εκδήλωσης, καθώς επίσης και την οργανωτική επιτροπή.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γεώργιος Ηλιόπουλος, συνεχάρη την οικογένεια του εκλιπόντα που αποφάσισε να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό Ιδρυμα για να διαιωνίσουν το όνομά του.

Τόνισε ότι η απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου μας συγκλονίζει και μας βυθίζει σε θλίψη και συγκίνηση και μερικές φορές σε αδράνεια και σε απάθεια.

«Εσείς διαλέξατε τον καλύτερο και πιο παραγωγικό τρόπο, την δράση αντί της αδράνειας», επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος για να τονίσει ότι μια απλή εξέταση μπορεί να κάνει την διαφορά, να γίνει έγκαιρα η διάγνωση και να θεραπευτεί σε πρώιμα στάδια η ασθένεια.

Τα δύο παιδιά του εκλιπόντα, ο Ντένης και ο Σταύρος Λάτος, διηγήθηκαν συγκινητικές στιγμές από τον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας τους αγωνίστηκε για να κρατηθεί στη ζωή. Αναφέρθηκαν στις συμβουλές του πατέρα τους, που τους έλεγε ότι «στην Αμερική μπορεί να εκπληρωθεί κάθε σου όνειρο και επιθυμία», «απολαύστε την ζωή σας» και «βοηθήστε τον συνάνθρωπό σας».

Ο αδελφός του εκλιπόντα, Ανδρέας Λάτος, εμφανώς συγκινημένος από την συμμετοχή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «απόψε έχουμε πεντακόσια και πλέον άτομα για να τιμήσουμε την μνήμη του αδελφού μου, του συνάδελφου, συνέταιρου και φίλου και να ενώσουμε τις δυνάμεις να διαλαλήσουμε σε όλον τον κόσμο ότι μια απλή εξέταση PSA μπορεί να αποβεί σωτήρια για την ζωή μας.

«Ολοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ απόψε τιμούμε την μνήμη του και την διαιωνίζουμε. Ενώνουμε τις δυνάμεις για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο», επεσήμανε ο κ. Λάτος, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης και πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης.

Ο Δρ. Ντέιβιντ Σαμάντι, ο οποίος είναι ειδήμων στην Ρομποτική Χειρουργική και συνάμα ο γιατρός και χειρουργός του Παναγιώτη Λάτου, ανέφερε ότι στα 15 χρόνια που ασχολείται με την χειρουργική έχει κάνει πέντε χιλιάδες ρομποτικές παρεμβάσεις για την αφαίρεση του καρκίνου του προστάτη και εστίασε την προσοχή του στον τρόπο με τον οποίο ο Παναγιώτης αγωνίστηκε για να κρατηθεί στη ζωή και να ενημερώσει την Ομογένεια για την σπουδαιότητα αυτού του απλού τεστ, PSA. Παράλληλα, τόνισε ότι η ασθένεια του Παναγιώτη δεν άφηνε περιθώρια μεγαλύτερα των έξι μηνών και ότι αυτός με την μαχητικότητά του κατάφερε να ζήσει άλλα τέσσερα χρόνια γεμάτα ζωή και δράση.

Ο Τζον Αϊβαζόγλου αναφέρθηκε στην φιλία του με τον Παναγιώτη, ενώ οι ιερείς π. Ιωάννης Λαρδάς και π. Γεώργιος Αναστασίου, αναφέρθηκαν στη δύναμη της πίστης και στον ρόλο της στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, συμπεριλαμβανομένης και της επάρατης νόσου.

Ο Νίκος Μπάσης και η ορχήστρα του ερμήνευσαν τραγούδια σε στίχους του αειμνήστου Παναγιώτη Λάτου

 

LATOS

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer