Με ένα νέο vintage, ακαταμάχητο «ξυλάκι», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936, η ΕΒΓΑ γιορτάζει τα 80 της χρόνια και αυτό το καλοκαίρι μας ταξιδεύει στις πιο γλυκές αναμνήσεις
ΕΒΓΑ: Ξυλάκι όπως παλιά!
e Gastronomie
07/06/2016 | 18:53

Με ένα νέο vintage, ακαταμάχητο «ξυλάκι», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936, η ΕΒΓΑ γιορτάζει τα 80 της χρόνια και αυτό το καλοκαίρι μας ταξιδεύει στις πιο γλυκές αναμνήσεις.

Η κορυφαία παγωτοβιομηχανία, η πρώτη στην Ελλάδα που έφτιαξε παγωτό ξυλάκι αλλάζοντας με την καινοτομία της τα δεδομένα στην απόλαυση, ξαναμοιράζεται την πιο ιστορική της καινοτομία: Φτιάχνει το «Ξυλάκι όπως παλιά», βασισμένο στην αυθεντική πρώτη συνταγή με πλούσιο γάλα, αφράτη κρέμα γάλακτος, αυγά και αρωματική βανίλια.

Από το «έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ» στο σήμερα

Σε μια εποχή που το παγωτό, λόγω έλλειψης των κατάλληλων συνθηκών παρασκευής και συντήρησης, κυκλοφορούσε χωρίς ελέγχους, προκαλώντας συχνά «στομαχικάς διαταραχάς», οι υπεύθυνοι του εργοστασίου της ΕΒΓΑ έπρεπε να πείσουν ότι το δικό τους προϊόν ήταν όχι μόνο νόστιμο, αλλά και ασφαλές! Έτσι, ξεκίνησαν εκστρατείες ενημέρωσης, δημοσιεύοντας τις εγκρίσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σ’ εκείνο το πρώτο ξυλάκι, αμίμητο ήταν το περιτύλιγμα από μη αδιάβροχο χαρτί, που έπρεπε να το φουσκώσεις για να ξεκολλήσει πριν το ανοίξεις! Παράλληλα, η ΕΒΓΑ ήταν και η πρώτη εταιρεία που γέμισε τους δρόμους με παγωτατζήδες και τα καρότσια τους – τους περίφημους «αγγελιοφόρους του καλοκαιριού», που για να καλέσουν τους πελάτες τους φώναζαν το ιστορικό «έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ».

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε… πολύ παγωτό στην ιστορία της ΕΒΓΑ με παγωτά που αγαπήθηκαν από γενιά σε γενιά, όπως η Καραμπόλα, το No 1, το Variete, το Status, το Scandal.

Γνωρίστε τις 3 διαφορετικές, επετειακές vintage συσκευασίες, το «Ξυλάκι όπως παλιά» της ΕΒΓΑ και ταξιδέψτε μαζί τους σε μια άλλη εποχή!

evga2 evga3

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ