Κυπριακή αποστολή επισκέφθηκε το νησί μας για δύο ημέρες με σκοπό να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός.
Δύο υποτροφίες σε μαθητές της Κεφαλονιάς από Παν. Frederick στην Κύπρο (βίντεο)
Κοινωνία
01/04/2014 | 18:30

Της Γιάννας Κουλουμπή

Κυπριακή αποστολή επισκέφθηκε το νησί μας για δύο ημέρες με σκοπό να δει  από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός και να προσφέρει τη βοήθειά της με όποιο τρόπο μπορεί.

Έτσι στην Κεφαλονιά βρέθηκαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές πολιτικοί μηχανικοί, καθηγητές πολιτικοί μηχανικοί, ο πρόεδρος του συλλόγου των πολιτικών μηχανικών της Κύπρου Πλάτωνας Στυλιανού, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου Στέλιος Αχνιώτης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου Μίλτος Δημοσθένους.

Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο οποίος τους συνόδευσε τόσο στην εθιμοτυπική επίσκεψή τους στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς όσο και στο Ληξούρι.

Στην διαδρομή προς το Ληξούρι έκαναν διάφορες στάσεις, ώστε να εξετάσουν από κοντά τις ζημιές και να τις μελετήσουν. Σημαντικά σημεία της mini περιοδείας τους ήταν το αρχοντικό στην περιοχή Σαμόλι της Παλλικής, που χρονολογείται από το 1650 και καταστράφηκε από τους τελευταίους σεισμούς, το ξενοδοχείο του κ. Λαζαράτου, όπου έγινε μια μικρή ξενάγηση από τον ίδιο, αλλά και η πόλη του Ληξουρίου.

Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στην περιοχή Σαμόλι, έγινε και μια ενημέρωση σχετικά με την παραγωγή της βιολογικής τσιπούρας από τον υπεύθυνο των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς κ. Βολτέρα. Πάντως, τόσο οι καθηγητές όσο και οι φοιτητές δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού, αλλά και τη δύναμη που επέδειξε ο κόσμος μετά τους σεισμούς.

Εκείνο που δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε είναι πως ο κ. Μίλτος Δημοσθένους ανακοίνωσε την προσφορά δύο υποτροφιών για μαθητές του νησιού μας σε τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, με μοναδική προϋπόθεση μετά το πέρας των σπουδών τους, οι δύο φοιτητές να επιστρέψουν στην Κεφαλονιά για να εξασκήσουν το επάγγελμά τους. Επίσης, αποφασίστηκε να δοθεί από τον σύλλογο πολιτικών μηχανικών της Κύπρου ένα μικρό ποσό για την ενίσχυση του ταμείου που έχει συσταθεί από το ΤΕΕ, με σκοπό τον έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων του νομού μας.

kypriaki-apostoli1 kypriaki-apostoli2 kypriaki-apostoli4 kypriaki-apostoli5 kypriaki-apostoli6 kypriaki-apostoli7 kypriaki-apostoli8 kypriaki-apostoli9 kypriaki-apostoli10 kypriaki-apostoli11 kypriaki-apostoli12

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer