Επιστολή Παρίση στον Ελληνα πλοιοκτήτη για την συμπαράσταση την περίοδο που ο Εγκέλαδος χτύπησε το νησί.
Δύο μήνες στο κρουαζιερόπλοιο της αλληλεγγύης οι σεισμόπληκτοι
Κοινωνία
09/04/2014 | 20:34

Τις θερμές ευχαριστίες των κατοίκων της Κεφαλονιάς προς τον πλοιοκτήτη κ. Βίκτωρα Ρέστη για την υλική και ηθική συμπαράσταση εξέφρασε με επιστολή του ο δήμαρχος του πληγέντος από τον σεισμό νησιού κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

Ο Ελληνας πλοιοκτήτης από την πρώτη κιόλας ώρα που ο Εγκέλαδος χτύπησε το πανέμορφο νησί του Ιονίου έδωσε εντολή να καταπλεύσει στο Ληξούρι το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» προκειμένου να φιλοξενήσει τους κατοίκους της περιοχής που έμειναν άστεγοι. Σε επιστολή προς τον κ. Ρέστη ο δήμαρχος αναφέρει: «Εκ μέρους των κατοίκων του νησιού μας και του Δήμου Κεφαλονιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την υλική και ηθική συμπαράστασή σας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Κεφαλονιάς που πλήγηκε από το σεισμικό φαινόμενο του Ιανουαρίου 2014.

Οντως η δωρεάν παραχώρηση εκ μέρους σας του κρουαζιερόπλοιου “Aegean Paradise”, όπως και η δωρεάν σίτιση εκ μέρους σας των σεισμοπαθών αποτελεί μία γενναιόδωρη προσφορά άνευ προηγουμένου που τιμά εσάς, την οικογένειά σας και τη συνολική σας πορεία. Να είστε σίγουρος ότι οι κάτοικοι του νησιού μας δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν τη μεγαλόψυχη κίνησή σας και ήδη μελετούμε τρόπους να τιμηθεί η μεγάλη σας προσφορά με τον δέοντα τρόπο. Κλείνοντας τη λιτή αυτή επιστολή, θα ήθελα για άλλη μία φορά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες». Το μήκους 174 μέτρων κρουαζιερόπλοιο παρέμεινε για σχεδόν δύο μήνες σε αγκυροβόλιο ανοιχτά του Ληξουρίου και φιλοξένησε περισσότερα από 800 άτομα και ολόκληρες οικογένειες που αναζήτησαν στέγη αλλά και ασφάλεια.  Δόθηκαν όλες οι καμπίνες οι οποίες είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν μεγάλες ανέσεις στους επιβάτες του πλοίου, μέσα σε ένα περιβάλλον ζεστό που ανακούφισε τους πληγέντες. Υπήρχε θέρμανση και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενουμένων επί του πλοίου προσφέρονταν πρωινό και δείπνο.

Καταφτάνουν οι τουρίστες 

Η παρουσία του κρουαζιερόπλοιου, όπως επισήμαναν κάτοικοι του νησιού, ήταν πέρα από υλική και μια ηθική προσφορά που τόνωσε ψυχολογικά τον κόσμο της περιοχής, ο οποίος ένιωσε ότι δεν ήταν αφημένος στην τύχη του. Για την ασφάλεια των φιλοξενουμένων και την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης παρουσιαζόταν, η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου Enterprises Shipping and Trading S.A., συμφερόντων του κ. Ρέστη, με επιστολή της προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είχε ζητήσει να υπάρχει παρουσία του Λιμενικού επί 24ώρου βάσεως για τον έλεγχο των προς επιβίβαση φιλοξενουμένων και τον έλεγχο των αποσκευών τους.

Ο επαγγελματισμός αλλά και το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, υπό τις οδηγίες του Ελληνα πλοιοκτήτη, συνετέλεσαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και οι κάτοικοι να καταφέρουν να επανέλθουν στους ρυθμούς της καθημερινότητας χωρίς άλλα προβλήματα.

Η Κεφαλονιά πλέον έχει ανακτήσει την αισιοδοξία της και είναι έτοιμη να δεχτεί τους τουρίστες εν όψει Πάσχα, αλλά και εκείνους της καλοκαιρινής περιόδου. Ηδη το πρώτο τσάρτερ με τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία προσγειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί. Επίσης, την προηγούμενη Κυριακή έγινε η έναρξη του τουρισμού κρουαζιέρας με τον κατάπλου στο Αργοστόλι του κρουαζιερόπλοιου της MSC «Armonia», χωρητικότητας 1.554 επιβατών και 700 ατόμων πλήρωμα.

Aegean Paradise

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer