Δύο γυναίκες νεκρές από τα 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Λευκάδα. Καταστροφές σε χωριά & οδικό δίκτυο. Στους δρόμους οι κάτοικοι.
Δύο γυναίκες νεκρές από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ
Κοινωνία
17/11/2015 | 11:44

Δύο γυναίκες νεκρές, μια 60χρονη, στην Πόντη Βασιλικής και άλλη μια στο χωριό Αθάνι είναι τα θύματα του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί την Λευκάδα και έγινε αισθητός στην μισή Ελλάδα.

Η 60χρονη έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Η δεύτερη καταπλακλώθηκε από τον στάβλο στον οποίο βρισκόταν την ώρα του σεισμού.

Σύμφωνα με τον επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκο «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ο ισχυρός σεισμός.

«Θα χρειαστούν να περάσουν αρκετές ώρες, ακόμα και ημέρες, για να είμαστε σίγουροι πως η σημερινή δόνηση ήταν η κύρια δόνηση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Σώκο, ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα που ξεκινάει από την βορειοδυτική περιοχή της Λευκάδας και καταλήγει νοτιοδυτικά της Κεφαλλονιάς και δίνει ισχυρούς σεισμούς, όπως αυτόν που σημειώθηκε το 2003.

Σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Ο σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν βγει από τα σπίτια τους. Σε Λευκάδα και Κεφαλλονιά τα σχολεία έκλεισαν ενώ εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Λευκάδας. Στο χωριό Καρυά, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και το τηλέφωνο.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού ήταν 6 βαθμοί Ρίχτερ και 5,6 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΚ Ευθύμιο Λέκκα. Η δόνηση ήταν 6,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο. Ο εστιακός χώρος εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα της Λευκάδας στον υποθαλάσσιο χώρο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη έκταση της δυτικής Ελλάδας, μέχρι τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα.

Πηγή: thetoc

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer