Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα, «η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και αυτό αναδεικνύει την αξία των τακτικών προ συμπτωματικών ελέγχων που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες"
Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Κεφαλλονιάς
Γυναίκα
08/12/2016 | 16:10

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Στη σχετική δράση συμμετέχουν 10 Δήμοι, μεταξύ αυτών και ο Δήμος μας.

Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου των εξετάσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι : « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας.  Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των δήμων και της μεγάλης συμμετοχής γυναικών συμφωνήθηκε η συνέχιση του προγράμματος και η υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου εξετάσεων. Στόχος μας είναι, σε μια εποχή που η ύφεση έχει οδηγήσει στην παρακμή, να δώσουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα, «η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και αυτό αναδεικνύει την αξία των τακτικών προ συμπτωματικών ελέγχων που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες.

Η συγκεκριμένη  δράση μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα που μας αφυπνίζει όλους. Το μήνυμα ότι «με την πρόληψη μπορούμε να νικήσουμε τον Καρκίνο»

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Πατούλη Γ. για την επιλογή του Δήμου μας σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής για τις γυναίκες του Δήμου μας».

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Ευάγγελος Κεκάτος, δήλωσε ότι «η έγκαιρη διάγνωση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού αποτελεί το όπλο κάθε γυναίκας.

Μην ξεχνάμε πως η πρόληψη σώζει και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να θεραπεύσει. Η Κοινωνική μας υπηρεσία θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες προσπάθειες με σκοπό την προστασία της υγείας των Δημοτών μας».

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα επισκεφτεί το Δήμο Κεφαλλονιάς  και θα βρίσκεται στην:

Αγορά Αργοστολίου (γραφεία ΛΥΣΙΠΠΗ), στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2016.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 26713/62656  (9.00-13.00), Κοινωνική υπηρεσία Δήμου Κεφαλλονιάς.

Τα ραντεβού κλείνονται από 28 Νοεμβρίου 2016 με σειρά προτεραιότητας και υπάρχουν ακόμη ελάχιστα κενά.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer