Το έργο, προϋπολογισμού 115.000 ευρώ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συντήρηση των αρχαίων μνημείων και των αντικειμένων που έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα
Δρομολογείται η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Σχολής Ομήρου στην Ιθάκη
Πολιτισμός
11/12/2014 | 17:51

Ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Σχολής Ομήρου – Αγίου Αθανασίου Ιθάκης.

Το έργο, προϋπολογισμού 115.000 ευρώ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συντήρηση των αρχαίων μνημείων και των αντικειμένων που έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα, την προστασία και την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου, την ανάδειξη της προϊστορικής Ακρόπολης της Σχολής Ομήρου, τον γενικό καθαρισμό του χώρου και τη δημιουργία μονοπατιών. Οι προβλεπόμενες εργασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως και τον προσεχή Ιούνιο. Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενώ η υλοποίησή του θα γίνει από το Τμήμα Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Ομότιμο Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας, κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Το τελικό σχέδιο της Σύμβασης έχει αποσταλεί προς υπογραφή στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Στηρίζουμε την ανάδειξη της Οδυσσειακής κληρονομίας της Ιθάκης γιατί πιστεύομε στα πολλαπλά οφέλη που θα έχει τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για την επιστημονική ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Άντζελα Γκερέκου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer