Τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση παρουσίασε από την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δραστική μείωση των φόρων η “Συμφωνία Αλήθειας” του Κυριάκου από την ΔΕΘ
Πολιτική
17/09/2016 | 20:55

Ενα αισιόδοξο και ρεαλιστικό θετικό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες εξέπεμψε με την ομιλία του στην 81η ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη του αυτή εμφάνιση στη ΔΕΘ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέλυσε τα μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην Ελληνική οικονομία και με παρεμβάσεις στην φορολογία, μέτρα για τις επιχειρήσεις και στήριξη της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδημάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέφερε:

Δεσμεύομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Η κοινωνία είναι απογοητευμένη. Είμαι εδώ για να μιλήσω για την συμμετοχή ανάπτυξη. Είμαι εδώ για να υπογράψω με τον κάθε πολίτη ξεχωριστά μια συμφωνία αλήθειας. Δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις, δεν θα μοιράσω χρήματα που δεν υπάρχουν

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί φτώχεια στην κοινωνία, είναι η χώρα των χαμηλών προσδοκιών, απομονώνεται ο Τσίπρας από την κοινωνία. Ειναι ιστορική αναγκαιόττηα για τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει. Σπέρνει το μίσος και τον διχασμό.

H κυβέρνηση ωμά παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη. Ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την δημοκρατία στα χέρια του.

Πρέπει όλοι οι πολίτες να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι μια κυβέρνηση έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια. Η κυβέρνηση υπονομεύει τους θερμικούς αρμούς της δημοκρατίας.

mhtsotakhs

Οδικός χάρτης για την ανάκαμψη της χώρας

Καταθέτω τον οδικό χάρτη ανάκαμψης και ελπίδας για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στη χώρα. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας με τον λαό που θέλει αν πιστέψει ότι μπορεί να καταφέρει τα καλύτερα. Ζητώ η κοινωνία να με αντιμετωπίσει ως ένα μαχητή που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών.

Αντί να επιχειρείται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης δοκιμάζονται συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Υποκαταστήσαμε την κοινωνική ευθύνη με την αδιαφορία. Πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος, χρειάζεται η Ελλάδα εθνική αναγέννηση. Η λειτουργία των θεσμών στην πρώτη θέση της δημόσιας πολιτικής. Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να δημιουργήσει νέες δουλειές

Το σχέδιο της ΝΔ επαναφέρει την κοινωνία και οικονομία στην αξιοσύνη και αξιοκρατία. Η λειτουργία των θεσμών στην πρώτη θέση της δημόσιας πολιτικής. Το σχέδιο της ΝΔ επαναφέρει την κοινωνία και οικονομία στην αξιοσύνη και αξιοκρατία. Ο οδηγός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας έχει στο επίκεντρο την δημιουργία νέων δουλειών στον ιδιωτικό τομέα. Θέλουμε δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς. Η χώρα χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δισ την επόμενη δεκαετία. Χρειάζεται η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας τον χρόνο. Η Ελλάδα χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, της κοινωνίας.

Τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση με άμεσες παρεμβάσεις

Απαιτείται τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση των συντελεστών σε συνδυασμό με μείωση των κρατικών δαπανών. Η αύξηση των φόρων αποδείχθηκε κοινωνικά άδικη και οικονομική αναποτελεσματική.Εμείς θα απελευθερώσουμε τους πολίτες από τα δεσμά της υπερφορολόγησης.

Μειώνεται μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ κατα 30% εντός διετίας
Μειώνεται εντός δύο ετών από το 29% στο 20% ο φόρος των επιχειρήσεων μέσα σε δύο χρόνια.
Καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.
Αυξάνουμε το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από 10 στις 25 χιλ ευρώ
9% ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα των φυσικών προσώπων
Ολα αυτά υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων.

Το πρόγραμμα μας έχει κόστος 3,5 και 1,9 δισεκ. τα πρώτα χρόνια. Το κόστος από τις παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να συνοδεύεται από μείωση των δημοσιονομικών δαπανών. Υπάρχον σημαντικά περιθώρια. Η αξιοποίηση του προσωπικού θα γίνει με αξιολόγηση και κινητικότητα και όχι με απολύσεις.

Μειώνουμε στο μισό το ειδικό τέλος της ΕΡΤ που πρέπει να προσαρμοστεί και να εργαστεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και όχι ως όργανο προπαγάνδας.

Πρέπει να μειώσουμε την χρήση των μετρητών στις συναλλαγές με τον συνδυασμό μέτρων και φορολογικών κινήτρων. Με ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορούμε να εξοικονομήσουμε 700 εκατ τον πρώτο χρόνο και 1,5 δισ τον δεύτερο χρόνο.

Είμαστε ένα κόμμα που δεν αντιμετωπίζουμε την Ευρώπη με όρους εκβιασμού και επαιτείας. Αρκετά με τους λαϊκιστές, που δεν έχουν το κύρος και το ανάστημα.

Μέτρα για τις επιχειρήσεις

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα αναπτυξιακό σοκ

Αποκατάσταση της ρευστότητας και διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
Επιθετική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων για να μπορέσουν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές σε όσες εταιρίες αυξάνουν κατά 10% τις θέσεις εργασίας τους.
Δίνουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ίδια κεφάλαια.
Σκοπός μας είναι να δώσουμε λύση σε αυτούς που θέλουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και δεν μπορούν. Θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις. Θα μπορεί με αίτημα της εταιρίας να αναδιαρθρώσει τις υποχρεώσεις της. Επιτέλους πρέπει να αποενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, πετώντας στο κάλαθο την ιστορίας παλαιοαριστερές απόψεις.

Θα υπάρξει γενναία μεταρρύθμιση του κράτους και υποχρέωση του κράτους να αποδέχεται την ψηφιακή υπογραφή με στόχο οι πολίτες να εξυπηρετούνται από το σπίτι τους.

Η επιχειρηματική ελίτ που στο παρελθόν εν μέρει έγινε κρατικοδίαιτη πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της.

Χρήσιμη η μεταστροφή του Τσίπρα που ήταν αντίθετος με τα μεγάλα έργα στην Θεσσαλονίκη. Καμία καθυστέρηση στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί αν γίνει ανεκτή.

Μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης

Η κρίση έπληξε την μεσαία αστική τάξη με πρωτοφανή τρόπο. Θα στηρίξουμε την μεσαία τάξη. Για κάθε παιδί οικογένειας που δεν μπορεί να βρει θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό χορηγούμε κουπόνι διάρκειας 10 μηνών.

Εντός 2 ετών σε όσους έχουν ανάγκη – με εισοδηματικά κριτήρια – μηνιαίο επίδομα σε ρευστό. Το ζητούμενο είναι οι Ελληνες να αισθανθούν ότι κάποιος επιτέλους τους νοιάζεται.

Αντισυνταγματική η διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών με στόχο την δημιουργία μιας νέας διαπλοκής και ενός τοπίου φιλικό προς την κυβέρνηση. Οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη αμφισβητούν την διάκριση των εξουσιών. Υπάρχει υποβάθμιση της Βουλής. Φτάνει πια! Στην τραυματισμένη Ελλάδα Μαδούρο δεν χωρούν.

Δεν εγγυόμαστε μόνο στην κανονικότητα. Είμαστε ανάχωμα στον εθνολαϊκισμό και αυτό το ανάχωμα θα αντέξει. Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να γίνει σκοτεινή και αυταρχική. Θα προστατεύσουμε την αστική δημοκρατία. Η Βουλή θα κρίνει την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Παντού οι πολίτες μου λένε {Δεν θέλουμε άλλες απάτες. Δεν θέλουμε άλλες αυταπάτες”. Όχι στους επιτήδειους, τους ανεύθυνους και επικίνδυνους.

Σε αυτήν την πρόταση ελευθερίας καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες. Μας ενώνει η γλώσσα της κοινής λογικής και του ορθού λόγου, η πίστη στον κοινοβουλευτισμό και την αστική δημοκρατία. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη γεννιέται ο νέος πατριωτισμός. Σας καλώ από αυτήν την προσπάθεια να μην λείψει κανένας. Είμαστε πολύ περισσότεροι από όσο νομίζεται και αποφασισμένοι.

Εικόνες έξω από το "Βελλείδιο" Συνεδριακό Κέντρο

Εικόνες έξω από το “Βελλίδειο” Συνεδριακό Κέντρο

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer