Με έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης υποδέχτηκε τον νέο Μητροπολίτη στον Πόρο.
Δρακουλόγκωνας σε Δημήτριο: «ο χριστιανισμός είναι ένα σύστημα ριζοσπαστικής αισιοδοξίας»
Κοινωνία
10/11/2015 | 23:26

Με έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης υποδέχτηκε τον νέο Μητροπολίτη στον Πόρο. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Παναγή Δρακουλόγκωνα:
“Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σας καλωσορίζουμε στο νησί Σας. Με χαρά και βαθύ σεβασμό Σας υποδεχόμαστε στον νέο τόπο της διακονίας Σας.
Γνωρίζοντας ότι σχεδόν τίποτα δεν εξυψώνει το κοινό καλό όσο η χριστιανική πίστη προσβλέπουμε στο νέο ποιμενάρχη μας και στο πνευματικό του έργο, προς το σκοπό όπως αυτό το κοινό καλό διαχυθεί στο σύνολο της κοινωνίας μας.
Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες του έργου Σας, επωμίζεστε βαρύ φορτίο, αλλά έχοντας απόλυτη πίστη στον πνευματικό Σας πλούτο, στην εργατικότητά Σας και στην ταπεινοφροσύνη Σας, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε.
Οι Κεφαλονίτες και οι Κεφαλονίτισσες που τον περασμένο Ιούνιο με περίσσια αγάπη και στοργή, αλλά και βαθύτατη θλίψη αποχαιρέτισαν τον άξιο πνευματικό τους ηγέτη, τον Μητροπολίτη τους Γεράσιμο Φωκά, με αγάπη και ελπίδα υποδέχονται Εσάς, σίγουροι ότι θα συνεχίσετε το έργο του.
Θεοφιλέστατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι κανένας χριστιανός δεν μπορεί να είναι απαισιόδοξος επειδή ο χριστιανισμός στην ουσία του είναι ένα σύστημα ριζοσπαστικής αισιοδοξίας.
Η αλληλέγγυα δράση της Εκκλησίας της Κεφαλονιάς, αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, είναι απολύτως αναγκαία για να συντηρηθεί και να δυναμώσει η αισιοδοξία στον Κεφαλονίτικο λαό.
Ο Μέγας Βασίλειος δίδαξε ότι «πολλοί εξαφανίζουν το δίκαιο, όταν καταφρονούν τους φτωχούς και δεν ελέγχουν τους ισχυρούς που τους καταδυναστεύουν». Οι μη ισχυροί του τόπου μας προσβλέπουν σε Εσάς, στο πνευματικό και ποιμαντορικό Σας έργο.
Σεβασμιότατε Τοποτηρητά, θα ήθελα, αυτήν την τόσο σπουδαία ημέρα για την Εκκλησία μας, να Σας εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου για όσα μας προσφέρατε όλους αυτούς τους μήνες αλλά και για την άψογη και ειλικρινέστατη συνεργασία που είχαμε. Μία συνεργασία που επιθυμούμε να υπάρξει, σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο με τον νέο μας Μητροπολίτη.
Με την ευλογία του Θεού και του πολιούχου μας Αγίου Γερασίμου ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο Σας.”

dhmhtrios_drakoulogwnas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer