Αποτελεί εγγύηση για συνέχεια στην συνέπεια, στο έργο του μακαριστού Σπυρίδωνος και εκ τούτου είναι η καλύτερη επιλογή ως νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας
Δοκιμασμένος και άξιος για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας ο π. Γεράσιμος Φωκάς
Εκκλησία
23/02/2015 | 20:51

Ο Μακαριστός Σπυρίδων, ευρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του πατρός και θεού μας, κλείνοντας μιαν ευτυχή τριακονταετή πορεία ως προκαθήμενος της εκκλησίας των νησιών μας.

Ο Μητροπολιτικός Άμβων κενός, αναμένει τον νέο ποιμενάρχη με τις ζυμώσεις στην ιεραρχία σε εξέλιξη, και τον συμπατριώτη μας πρωτοσύγκελο πατέρα Γεράσιμο Φωκά, διεκδικούντα την υψίστη τιμή ,με το υπέρτατο βάρος.

Οι ιεράρχες θα πράξουν το καθήκον τους, και εμείς οι πιστοί, προς το καλύτερο για την εκκλησία και την πατρίδα μας, καταθέτουμε σκέψεις και μαρτυρία.

Η Ελλάδα και ο πληγωμένος τόπος μας, έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη την εκκλησία, η οποία, άμεσα (δυναμικά),και έμμεσα( πνευματικά),στήριξε και συνέβαλε στην φωτεινή παρουσία μας παγκόσμια.

Στην ανθρωπιστική κρίση που περνάμε, η εκκλησία με τους ιερείς πρωτεργάτες, δίνουν καθημερινή μάχη κοντά στους αδύνατους συμπολίτες με εμφανή την απουσία του ανύπαρκτου κράτους.

Ο τόπος μας, τα νησιά μας, έχουμε ανάγκη ενεργού ποιμενάρχη, Εργάτη μαχόμενο ,με Λαϊκό  λόγο, κοινωνικό πνεύμα, συνεχιστή της ηρεμίας του απελθέντος  Σπυρίδωνος ,καθώς η δύσκολή ώρα και ο “δύστροπος” λαός μας, δεν επιτρέπουν “χρόνο γνωριμίας” ,και το χειρότερο” αμφισβητήσεις ή αναταράξεις”.

Ο Πατήρ Γεράσιμος Φωκάς αποτελεί δοκιμασμένη επιτυχή λύση. Αφανής ον, τελευταίος εργάτης ,και πρώτος στις ευθύνες επί πολλά έτη στη Μητρόπολη.

Με την νυχθημερόν, μακράν, αγόγγυστη,  αθόρυβη, συνετή και συνεπή υπερεργατικότητά του, κέρδισε τον πλέον δύσκολο Κεφαλονίτη και πέτυχε (θρέμμα και γένημμα των νησιών μας) την ηρεμία, την θρησκευτική συνοχή, τον σεβασμό και την αποδοχή.

Χαίρει εκτίμησης και αγάπης ,διαθέτοντας φωνή ευθεία και ψυχή λαϊκή διδασκαλικής αφοπλιστικής απλότητος, πάντα λιγόλογος και μετρημένος, με τεράστιο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και οργανωτικό έργο.

Ο Πατήρ Γεράσιμος είναι κομμάτι δικό μας με τα χαρίσματα του ανυπότακτου  Κεφαλονίτη ,γνωρίζοντας να υποτάσσει τις ιδιορρυθμίες του χαρακτήρα μας. Αποτελεί εγγύηση για συνέχεια στην συνέπεια, στο έργο του μακαριστού Σπυρίδωνος και εκ τούτου είναι η καλύτερη επιλογή ως νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας.

Τσιβράς  Ευστάθιος

Συντ/χος Οδοντίατρος ,Καμιναράτα

τηλ 6977759159

(Το παρών υπέγραψαν 153 κάτοικοι Παλικής)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer