Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στην Πρίστινα του Κοσόβου για διακίνηση ναρκωτικών αρχικά και κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες μετά φόνου
Δις ισόβια στον Αλβανό που βασάνισε και σκότωσε δύο ηλικιωμένες στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
11/10/2014 | 18:19

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε έναν 26χρονο Αλβανό ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Ο νεαρός μαζί με συνεργό έναν ομοεθνή του, δολοφόνησε δύο ηλικιωμένες γυναίκες στα σπίτια των οποίων μπήκαν με σκοπό τη ληστεία.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στην Πρίστινα του Κοσόβου τον Ιούλιο του 2012 για διακίνηση ναρκωτικών αρχικά και κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες μετά φόνου στην Κεφαλονιά, ενώ ο συνεργός του είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο 2011 στο Παρίσι για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Το χρονικό των δολοφονιών
Η πρώτη δολοφονία είχε σημειωθεί στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς στις 30 Νοεμβρίου 2009 και είχε συγκλονίσει την κοινωνία, αφού η άγρια δολοφονία της 70χρονης ζάμπλουτης Ελληνοαμερικανίδας που ζούσε στην περιοχή βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της κάτω από αδιευκρίνιστες αρχικά συνθήκες.

Στη συνέχεια προέκυψε ότι οι δύο δράστες την έπνιξαν με μαξιλάρι, την τύλιξαν με κουβέρτα στο πάτωμα και στη συνέχεια έψαξαν ανενόχλητοι όλο το σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Φεύγοντας βέβαια άφησαν παντού αποτσίγαρα.

Η δεύτερη δολοφονία είχε γίνει μόλις έξι μήνες μετά την πρώτη και συγκεκριμένα την 1η Μαΐου 2010.
Οι δράστες, αφού παραβίασαν την πίσω πόρτα, μπήκαν στο σπίτι 82χρονης γυναίκας και για να την ακινητοποιήσουν την έδεσαν χειροπόδαρα με αυτοκόλλητη ταινία, τη φίμωσαν με μάλλινη ζακέτα, ενώ της έβαλαν στο κεφάλι μια νάιλον σακούλα την οποία τύλιξαν γύρω από τον λαιμό της, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατό της από ασφυξία. Άμεσα άρπαξαν ότι χρήματα και τιμαλφή βρήκαν και εξαφανίστηκαν. Τη νεκρή γυναίκα εντόπισε λίγες ώρες αργότερα ο αδερφός της.

Πηγή: patrastimes.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer