Ο πιο νόστιμος σοκολατένιος πειρασμός
Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα
Μαγειρική
28/11/2014 | 21:46
Ο πιο νόστιμος σοκολατένιος πειρασμός.
Υλικά:
- 4 φύλλα κιχί
- 6 φύλλα πολίτικα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 5 αυγά
Για την κρέμα
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη ή καστανή
- 1 εβαπορέ γάλα 400γρ.
- 2% λιπαρά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ. γ. αλάτι
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και απλώνουμε εναλλάξ 4 φύλλα Κιχί, βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη και κανέλα.
- Ανοίγουμε τα πολίτικα φύλλα. Τα σουρώνουμε βεντάλια και τα τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
- Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνουμε το ψημένο φύλλο με την κρέμα. Ξανά ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
- Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Την σερβίρουμε ζεστή.
Tips
Ψήνουμε τα βουτυρωμένα φύλλα πριν βάλουμε την κρέμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ