Ανακοίνωση της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Κεφαλληνίας του Ε.Ε.Σ. κας Όλγας Αντωνάτου-Βαλσαμου
Διευκρινήσεις από τον Ερυθρό Σταυρό Κεφαλονιάς
Κοινωνία
08/11/2013 | 12:09

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων που διαδραματίστηκαν στο νησί μας με αφορμή την δωρεά και παράδοση του ασθενοφόρου από τους Ιταλούς του Ερυθρού Σταυρού Τοσκάνης και Μεραρχίας Αcqui, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κεφαλληνίας ανακοινώνει τα εξής:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κεφαλληνίας έχει συσταθεί ως σώμα από 11/07/2013.

2. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών και ο αρχηγός του σώματος υπάγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήμα Κεφαλληνίας.

3. Για τον οποιονδήποτε θελήσει να ενημερωθεί για την μεγάλη οικογένεια του Ε.Ε.Σ. θα διαπιστώσει ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών διασωστών και Ναυαγοσωστών και όχι μόνον αυτό, είναι κομμάτι του Ε.Ε.Σ.

4. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών και το λοιπών ως κομμάτι του Ε.Ε.Σ. και που υπάγεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν έχει καμμία απολύτως σχέση ως σώμα, φυσικά, με καμμία
Μη Κυβερνητική Οργάνωση Εθελοντικού χαρακτήρα ή άλλης μορφής. Λειτουργεί τιμώντας την ιεραρχεία του Ε.Ε.Σ.
Άλλο λοιπόν οι Σαμαρείτες μας και άλλο τα μέλη των όποιων οργανώσεων Μ.Κ.Ο.

5. Είναι φυσικό η παρουσίαση των Σαμαρειτών όπως και των μελών του Ε.Ε.Σ. να σέβονται τις πιστοποιημένες στολές που έχουν από τον Παγκόσμιο Ερυθρό Σταυρό.

6. Επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κεφαλληνίας είναι η ομαλή λειτουργία του σώματος στο νησί μας με σκοπό την καλή συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας, επικουρόντας κάθε φορά με τα μέσα που παρέχει το έργο τους. Η προσφορά στον συνάνθρωπό, μας ενώνει. Η προσωπική ιδιοτέλεια γεννά σκοπιμότητες που μας διαφοροποιεί.

7. Στα πλαίσια αυτά θα ήθελα το δωρηθέν ασθενοφόρο μέχρι να καταλήξει εκεί που οι δωρητές επιθυμούν, να διαφυλαχθεί σε χώρο φύλαξης δημοσίου χαρακτήρα.

Γι΄αυτό απευθύνομαι στην Αντιπεριφέρεια και παρακαλούμε όπως μεριμνήσει για την διασφάλισή του.

8. Ο Ε.Ε.Σ. έχει όργανα που λειτουργούν κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες της χώρας μας. Έχει ήδη αντιμετωπίσει το θέμα της όλης συμπεριφοράς του τότε αρχηγού των Σαμαρειτών κύριο Χαράλαμπο Μοσχόπουλο.

9. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών λειτουργεί από την συναρχηγία των Στέφανο Κουνάδη και Μαλαματής Τζώνου.

10.Από τώρα και στο εξής, όποιος επιθυμεί το οποιοδήποτε που αφορά το Ε.Ε.Σ. στο νησί μας, ή γενικότερα, να απευθύνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο.

Μετά Τιμής
Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Κεφαλληνίας του Ε.Ε.Σ.
Όλγα Αντωνάτου-Βαλσάμου

eruthros_stauros

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer