Θα λάβει χώρα στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι
Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο Τεχνολογίας Ήχου
Κοινωνία
01/07/2014 | 18:35

Tριήμερο επιστημονικό σεμινάριο Τεχνολογίας Ήχου θα πραγματοποιηθεί στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, με ειδικό θέμα: AURO 3-DImmersiveSoundTechnologyoftheFuture. Στα θέματα περιλαμβάνονται η Ακουστική των Αρχαίων Θεάτρων, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, και δύο θέματα αιχμής της σύγχρονης ψυχοακουστικής έρευνας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τις «Ηχητικές Διεπαφές: Θεωρία, Πράξη και Εφαρμογές» και την «Ανίχνευση και αναγνώριση προτύπων σε ηχητικά σήματα». Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων, σχετικών με την εφαρμογή στην πράξη της επικοινωνίας ανθρώπου και μηχανής στον τομέα της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί ένα ειδικό θέμα σχετικό με πρόσφατη, αμιγώς ευρωπαϊκή έρευνα, σε θέματα «τρισδιάστατης» εμπειρίας ήχου σε εικονικά περιβάλλοντα πολυμέσων, κινηματογράφου και πολυκάναλης αναπαραγωγής μουσικής. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Οι εισηγητές των θεμάτων του σεμιναρίου:

  • Wilfried Van Baelen, Διευθύνων Σύμβουλος AURO 3-D Technologies.
  • Γιάννης Μουρτζόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ομάδα Ήχου & Ακουστικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Ανδρέας Φλώρος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Εργαστήριο Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. 
  • Κώστας Δρόσος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Εργαστήριο Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Σεμιναρίου:

  • Νίκος Εσπιαλίδης, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Μηχανικός A/V&C, Διευθυντής Ηχογραφικού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
  • Νίκος Μπούκας, Επίκουρος Καθηγητής, Επικεφαλής του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.
  • Διονύσιος Κατερέλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer