Με έναν βουλευτή λιγότερο θα πορευθούν από εδώ και στο εξής οι Ανεξάρτητοι Ελληνες
Διεγράφη από την ΚΟ των Ανεξάρητων Ελλήνων ο Γιώργος Νταβρής
Πολιτική
13/01/2014 | 21:02

Με έναν βουλευτή λιγότερο θα πορευθούν από εδώ και στο εξής οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, καθώς, με ομόφωνη απόφαση , διεγράφη ο βουλευτής Γιώργος Νταβρής, ο οποίος απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών στο κόμμα δηλώνοντας προσερχόμενος στην συνεδρίαση της ΚΟ «Οσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν γροθιά», είπε νωρίτερα.

Από τη συνεδρίαση απουσίασαν δικαιολογημένα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο επίσης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Ο βουλευτής Αχαϊας, Γιώργος Νταβρής, ο οποίος ήταν τομεάρχης του κόμματος για θέματα Εθνικής Αμυνας, είχε αφήσει και ο ίδιος ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο διαγραφής του είχε δηλώσει «θα τα πούμε αύριο».

Η διαγραφή ήλθε έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, προέβη σε μια αινιγματική δήλωση τονίζοντας «Εχουμε μια μόνο απώλεια, ο κ. Νταβρής διεγράφη από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του».

Η φράση αυτή ενδεχομένως να έχει διπλή ερμηνεία, καθώς άλλοι εκτιμούν ότι μπορεί να του ζητηθεί να παραδώσει και την έδρα, ενώ άλλοι τονίζουν πως ενδεχομένως οι ΑΝΕΛ αφήνουν ανοιχτή την πόρτα στον κ. Νταβρή εάν επιθυμήσει να επιστρέψει.

Ο λόγος της διαγραφής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ωστόσο, ο Γιώργος Νταβρής έχει στείλει μια επιστολή στον Πάνο Καμμένο στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νταβρής κάνει λόγο για ύβρεις και συκοφαντίες προς το πρόσωπό του.

Ακόμη δύο παραιτήσεις

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πάντως, υπήρξαν άλλες δύο παραιτήσεις, καθώς οι κ. Γιοβανόπουλος και Χρυσοβελώνη υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από την γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας οι οποίες, ωστόσο, δεν έγιναν δεκτές.

Αναταραχή στο κόμμα

Η διαγραφή έρχεται έπειτα από μια περίοδο έντασης στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς, μετά το… μυστήριο με την ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μαρκή η οποία μένει στους ΑΝΕΛ μέχρι νεωτέρας, το Σάββατο απόντες ήταν από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος επτά βουελυτές.

Οι επτά είχαν στείλει επιστολή στον κ.Καμμένο, στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στην οποία εξηγούν τους λόγους μη συμμετοχής τους.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε δηλώσει τότε πως «όποιοι εποφθαλμιούν τις καρέκλες να τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ».

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αριθμούν πλέον τρεις βουλευτές λιγότερους από τους 20 που είχαν εκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

Φωτογραφία Eurokinissi

ntavrhs
Πηγή: iefimerida

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer