Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι για το γεγονός ότι ο δρόμος δεν αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του Απρίλη
Διαμαρτυρία Ρισιάνων για το έργο του Χάρακα
Κοινωνία
10/03/2014 | 13:18

Της Γιάννας Κουλουμπή

Σε μια διαμαρτυρία διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει προχώρησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Ερίσου, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον δρόμο του Χάρακα. Έτσι, πάνω από 70 ΙΧ κατέφτασαν και στάθμευσαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργοστολίου, απαιτώντας λύση εδώ και τώρα στο πρόβλημα με το κλείσιμο του δρόμου στο σημείου του Χάρακα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δρόμος είχε κλείσει πριν τους δύο σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλονιά, ώστε να γίνουν έργα και αρχές του Απρίλη να δοθεί στην κυκλοφορία λόγω της θερινής περιόδου Όμως, λόγω των σεισμών, το ρήγμα που ήδη υπήρχε εκεί μεγάλωσε και κατά το πόρισμα της Περιφέρειας υπάρχει κίνδυνος και έτσι αποφασίστηκε να μην ανοίξει καθόλου.

Οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο και σήμερα βρέθηκαν στο Αργοστόλι για να διαμαρτυρηθούν. Παράλληλα, επιτροπή είχε συνάντηση με τον κ. Κουρή και κατά διαστήματα η συζήτηση ήταν έντονη.

Οι κάτοικοι ζήτησαν να ανοίξει ένα ρεύμα του δρόμου γιατί η παράκαμψη που οδηγεί στο Φισκάρδο δεν έλλιπή σήμανση, το οδόστρωμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και γενικά πρόκειται για έναν στενό δρόμο που δεν βοηθά ούτε τους ντόπιους και ακόμη περισσότερο τους τουρίστες που θα επισκεφθούν το νησί μας το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Κουρής ήταν ανένδοτος στο ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος και τόνισε ότι κατανοεί το πρλοβλημα, αλλά τον ενδιαφέρει συνολικά το μέλλον του τουρισμού στην Κεφαλονιά και δεν μπορέι να πάρει το ρίσκο να αψηφίσει τα πορίσματα και να υπάρξει κάποιο άσχημο γεγονός που θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στον τουρισμό του νησιού.

Τελικώς, οι κάτοικοι ζήτησαν έγγραφες αποδείξεις των λεγομένων του κ. Κουρή, ενώ ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μεχρι να βρεθεί λύση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer