Ο Σύλλογός μας στηρίζει τη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Τρίτη στο ΕΚΚΙ από την Επιτροπή Αγώνα Φορέων
Διαμαρτυρία Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς για την υγεία
Κοινωνία
14/06/2016 | 11:56

Το ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς  σε συνεδρίαση του την Δευτέρα  13 Ιουνίου συζήτησε την αίτηση των φορέων και αποφάσισε   ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω :

Καταγγέλλει την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που οδηγούν σε εξαθλίωση τα Νοσοκομεία και όλες τις δομές υγείας (ΚΥ, αγροτικά ιατρεία, ψυχική υγεία, ΕΚΑΒ) της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Η υποστελέχωση μεγαλώνει στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, υποβαθμίζεται η οργανικότητα μιας σειράς δομών, οδηγείται σε κλείσιμο το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου. Η κατάσταση αντί να αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αντιμετωπίσθηκε το 2012 με υποβάθμιση – μείωση της οργανικότητας στο Μαντζαβινάτειο και σήμερα με διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο και τις υπόλοιπες δομές προς το Νοσοκομείο Αργοστολίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί λέγοντας ότι η κατάσταση βελτιώνεται και υπόσχεται εφήμερες παρεμβάσεις (επικουρικοί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) που κι αυτές οι υποσχέσεις είναι έωλες. Ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όντας με μεγάλη συγκοινωνιακή δυσχέρεια, κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο.

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
  • Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
  • Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Ο Σύλλογός μας στηρίζει τη συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 14/6 6.30 μμ στο ΕΚΚΙ από την Επιτροπή Αγώνα Φορέων, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, καλούμε τους εργαζόμενους στην κάθοδο των φορέων στην Αθήνα την 1/7/2016 σε Υπουργεία και Βουλή για την υγεία και τους σεισμούς.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς – Ιθάκης

                                               τηλέφωνο: 6989-677699

                      υπεύθυνη: Έφη Διονυσάτου(Οργανωτική Γραμματέας)                                      

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Ιωάννης   Μικελάτος                           Σταματούλα   Τσιμάρα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer