Ο Δημήτρης Διαμαντίδης επανέλαβε πως αυτή θα 'ναι η τελευταία του χρονιά. «Ήμουν και είμαι φίλος με τον Σπανούλη. Του εύχομαι... να χάνει με μας», είπε χαριτολογώντας! Βαθιά υπόκλιση σε Καλάθη.
Διαμαντίδης για το «αντίο» και Σπανούλη!
Μπάσκετ
12/12/2015 | 09:56

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να σταματήσει το μπάσκετ στο τέλος της σεζόν, όπως επανέλαβε απόψε λίγη ώρα μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Top-16.

«Δεν έχω να πω κάτι νέο ως προς την απόφασή μου να αποσυρθώ το καλοκαίρι. Ο κόουτς λέει αυτό που θέλει και πιστεύει (σ.σ με αφορμή τις δηλώσεις Τζόρτζεβιτς πως θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει), από ‘κει και πέρα, εγώ θα κάνω αυτό που πιστεύω. Θα είναι η τελευταία χρονιά μου. Δεν υπάρχει πρέσινγκ από τον κόουτς, απλά έχω πάρει την απόφασή μου». είπε χαρακτηριστικά ο μεγάλος 3D!

Χθες ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον Διαμαντίδη. Ο τελευταίος πήρε τη… σκυτάλη απόψε και όπως ήταν φυσικό επιβεβαίωσε πως οι δυο τους είναι πολύ καλοί φίλοι. «Με τον Βασίλη ήμασταν συμπαίκτες, πήγε στον Ολυμπιακό, ήταν μια προσωπική απόφαση. Σαφώς υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το ματς, μεταξύ των δύο ομάδων. Αλλά φίλος του ήμουν και φίλος του θα είμαι. Του εύχομαι τα καλύτερα, να είναι υγιής, να χαίρεται την οικογένεια και τα παιδάκια του και όταν παίζει μαζί μας… να χάνει! Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Βασίλη, αν γράφτηκε κάτι δεν ισχύει και δεν δίνω σημασία. Όταν ξέρω πως με κάποιον είμαι καλά, δεν χρειάζεται να βάλω κάτι στο μυαλό μου», ανέφερε σχετικά στη NOVA.

Ο Διαμαντίδης έδωσε το… χρίσμα στον Καλάθη, τον οποίο αποθέωσε: «Ο Νικ ανήκει στους κορυφαίους παίκτες. Δεν χρειάζεται να σκοράρει πάντα, κάνει πάρα πολλά πράγματα για την ομάδα, είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει πού έχει έρθει και ποιος είναι ο ρόλος του. Έφυγε στα 21-22, τώρα είναι στα 26. Είναι πιο έτοιμος, έχει βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού του. Πλέον είναι μπροστά και εμείς πάμε από πίσω του… (σ.σ μεγάλη ατάκα)».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού και το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή: «Όταν προπονείσαι και δουλεύεις πράγματα που πρέπει να δουλέψεις, τότε αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Είμαστε σε καλό δρόμο…Είμαστε καινούργια ομάδα, προσπαθούμε να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του κόουτς. Σιγά-σιγά αντιλαμβανόμαστε και εμείς τι θέλει. Εγώ θεωρώ πως δεν φταίει το ταξίδι που έκανες αν έχασες πχ ένα ματς. Αυτό είναι κοροϊδία. Αν δεν μπορείς να βγάλεις τα πράγματα που πρέπει στο παρκέ, τότε αυτό φταίει, όχι τα ταξίδια ή η κούραση».

Για το… Βερολίνο: «Δεν μπορώ να πω αν θα φτάσουμε στο Final-4. Μακάρι να το πετύχουμε, χρειάζεται δουλειά για να φτάσεις εκεί. Εμείς προσωπικά κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι… Δεν κοιτάμε μακριά. Στόχος μου να είμαι υγιής ως το τέλος της σεζόν. Είναι μακρινό το ταξίδι…».

Για το αν η αντιπαλότητα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού επηρεάζει την Εθνική, όπως τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης: «Το κλίμα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού επηρεάζει. Σαφώς μέσα στο γήπεδο έχεις τη θέληση και το πάθος να κερδίσεις. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Τα πράγματα αυτά ηρεμούν. Εγώ όσο ήμουν στην Εθνική δεν ένιωσα κάτι τέτοιο. Τα παιδιά τα συζητάμε και μεταξύ μας. Είμαστε άνθρωποι, έχουμε συναισθήματα. Δεν είμαστε φαγωμένοι μεταξύ μας. Τουλάχιστον όσο ήμουν εγώ στην Εθνική».

Πηγή: sport-fm.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer