Θεωρούμε ότι η επαναλειτουργία της μονάδας θα είναι σημαντική για την προσωρινή της επιβίωση και την αποφυγή άμεσης κατάργησής της
Διακοπή επίσχεσης εργασίας στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας
Κοινωνία
16/01/2013 | 21:07

Οι εργαζόμενοι στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς Ζακύνθου και Ιθάκης αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την διακοπή της επίσχεσης εργασίας που έχει ξεκινήσει από την 01/10/2012 και για την επαναλειτουργία της μονάδας από τις 14/01/2013.

Η επάνοδος μας στην εργασία δεν πραγματοποιείται γιατί ικανοποιήθηκαν οι διεκδικήσεις μας, ή γιατί έχουμε παραιτηθεί από αυτές. Η υποχρηματοδότηση και σταδιακή απαξίωση και υποβάθμιση των δομών ψυχικής υγείας συνεχίζεται, η προοπτική για τη διατήρηση υπηρεσιών υγείας με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα εκλείπει, οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας περιθωριοποιούνται, οι εργαζόμενοι παραμένουν πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Θεωρούμε ότι η επαναλειτουργία της μονάδας θα είναι σημαντική για την προσωρινή της επιβίωση και την αποφυγή άμεσης κατάργησής της. Στόχος μας παραμένει η συνέχιση των συντονισμένων κινητοποιήσεών μας για την ψυχική υγεία, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Λειτουργώντας με μειωμένο προσωπικό και με αναγκαστικά βραχύχρονο σχεδιασμό θα επιχειρήσουμε την επαναπροσέγγιση και την επανασύνδεση με τους λήπτες των υπηρεσιών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και έχουν αυξημένο επίπεδο αναγκών, ενώ νέα αιτήματα θα γίνονται δεκτά κατόπιν προτεραιοποίησης.

Συγκεκριμένα, θα εξυπηρετούνται:

Στην Κεφαλονιά:

Παιδιά και έφηβοι

–   Ενήλικες με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και αυξημένο επίπεδο αναγκών

Στην Ιθάκη:

Ενήλικες με σοβαρά ψυχιατρικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα από κλιμάκιο που θα επισκέπτεται το νησί

Στη Ζάκυνθο:

Ενήλικες με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και   αυξημένο επίπεδο αναγκών

Με αυτό το δελτίο τύπου καλούμε παράλληλα τους φορείς υγείας και πρόνοιας των 3 νησιών, αλλά και την τοπική κοινωνία να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας στον αγώνα  που έχουμε ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2011 για την επιβίωση και την αξιοπρεπή λειτουργία της ΚΜΨΥ, αλλά και για δημόσιο, δωρεάν σύστημα Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας για όλους!

Αργοστόλι, 14 Ιανουαρίου 2013

Οι Εργαζόμενοι της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer