Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στη Νίκαια και στον Πειραιά, από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά ο Πολιούχος και Προστάτης της Κεφαλλονιάς Άγιος Γεράσιμος.
Διήμερος εορτασμός του Αγίου Γερασίμου από την Αδελφότητα Πειραιά
Εκκλησία
20/10/2014 | 17:42

Με την αρμόζουσα  λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στη Νίκαια και στον Πειραιά, από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά ο Πολιούχος και Προστάτης της Κεφαλλονιάς  Άγιος Γεράσιμος.

Πλήθος κόσμου Νικαιώτες, Κεφαλλονίτες και Θιακοί απ’ όλη την Αττική, παρακολούθησαν την Κυριακή το βράδυ τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικαίας και συμπατριώτη μας κ.κ. Αλεξίου.

Τη λειτάνευση της εικόνας του Αγίου Γερασίμου στους δρόμους  με τα φωταγωγημένα μπαλκόνια και τα θυμιάματα, γύρω από τον ιερό ναό παρακολούθησε πολύς κόσμος.

eorth_agiou_nikaia5

Τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή του ΑΓΙΟΥ μας και της Αδελφότητας, ο π. υπουργός και π.βουλευτής Κεφαλληνίαςκ. Π. Αλιβιζάτος, οι αντιπρόεδροι του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Α. Νεράντζης και κ. Π. Κρητικός, ο πρώην  Δήμαρχος Νίκαιας συμπατριώτης και μέλος μας κ. Στέλιος Μπενετάτος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι κεφαλονίτικων Συλλόγων της Αττικής.

Να σημειωσουμε ότι ο Σύλλογος Πυλαρέων συμμετείχε στη γιορτή του Αγίου μας.

Στο χώρο των εκδηλώσεων του ναού το Διοικητικό Συμβούλιο πρόσφερε στους ιερείς, στους κεφαλλονίτες και φίλους γλυκά, αναψυκτικά, τα καθιερωμένα γιορταστικά σπερνά και το δικονάρι-άρτο-. Η σκέψη μας αυτή τη μεγάλη μέρα ήταν στα  Ομαλά, στο Μοναστήρι τ’ Αγίου μας με τις γλυκόηχες καμπάνες! Η γιορτή μας  έκλεισε με το απολυτίκιο:

“Της Πελοποννήσου θείος βλαστός

και Κεφαλληνίας ο πολύτιμος θησαυρός

και πάσης Ελλάδος το καύχημα το μέγα,

Γεράσιμε Θεόφρων σκέπε τους δούλους σου”.

Τη Δευτέρα  20 Οκτωβρίου ημέρα της γιορτής του, η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον περίβολο του ναού προσφέρθηκε άρτος και το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους  όσοι συμμετείχαν στον εορτασμό και εύχεται σ’ ολους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ  ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

eorth_agiou_nikaia2 eorth_agiou_nikaia3 eorth_agiou_nikaia4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer