Ο Ε.Α.Σ. τονίζει στον επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη παραγωγό την σημασία της κατά το δυνατόν καλύτερης χρήσης λιπασμάτων διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν αποτελεί βιώσιμη λύση των αγροτικών προϊόντων η κατάργησή τους.
Διάθεση Λιπασμάτων από τον Ε.Α.Σ.
Κοινωνία
18/01/2016 | 21:30

Ο Ε.Α.Σ. τονίζει στον επαγγελματία αλλά και στον ερασιτέχνη Κεφαλλονίτη & Θιακό Παραγωγό την σημασία της κατά το δυνατόν καλύτερης χρήσης λιπασμάτων διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν αποτελεί βιώσιμη λύση των αγροτικών προϊόντων η κατάργησή τους.
Ο κύριος σκοπός της σύγχρονης λίπανσης των ελαιόδεντρων, των αμπελιών, των οπορωφόρων και των εσπεριδοειδών, είναι να βελτιωθεί η θρέψη σε αρμονία με την γονιμότητα του εδάφους, την απόδοση και την ποιότητα.
Η υπολίπανση ή η κατάργηση της λίπανσης οδηγεί σε μάρανση των καρπών, ύφεση στην ανάπτυξη, μείωση των αποθεμάτων του εδάφους, μέχρι να φτάσουμε σε μια φθίνουσα ποσότητα κατώτερης ποιότητας. Τελικά, για να συνέλθει το χωράφι και να γίνει ξανά παραγωγικό θα χρειασθούν συνεχείς και ισχυρές λιπάνσεις.
Ο Ε.Α.Σ. έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων εταιριών λιπασμάτων και έχει εξασφαλίσει σταθερές συνεργασίες μαζί τους. Ως αποτέλεσμα, επενδύει στο ενισχυμένο λίπασμα που απαιτείται τόσο για τις συμβατικές όσο και τις βιολογικές ντόπιες καλλιέργειες παρέχοντας κατά περίπτωση άζωτο, φώσφορο, κάλιο και ιχνοστοιχεία όπως, ψευδάργυρο, σίδηρο και βόριο και μπορεί και το διαθέτει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Έτσι, ο ντόπιος Παραγωγός έχει περισσότερα διαθέσιμα θρεπτικά στοιχεία για εύστοχη λίπανση, συν λιγότερα κιλά λιπάσματος ανά στρέμμα, συν αύξηση σοδειάς, ίσον μεγαλύτερο κέρδος με λιγότερη δαπάνη.
Για δωρεάν πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στο επιστημονικό προσωπικό του Ε.Α.Σ. στο κτιριακό συγκρότημα του στο Αργοστόλι.
Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer