Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση των έργων από τη στιγμή που την ολοκλήρωση τους έχει αναλάβει η κεντρική Πολιτεία.
Δημ. Συμβούλιο: Να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση όσα δικαιούται η Παλική
Πολιτική
08/04/2015 | 21:50

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Με τις φωνές και τις εντάσεις να μην λείπουν, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΙ Ληξουρίου η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την πρώτη στιγμή μετά τη χθεσινή επεισοδιακή διαδικασία στο Αργοστόλι, με τους πολίτες της Παλικής να εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους για την πορεία των έργων αποκατάστασης που παραμένουν στον «αέρα» ένα χρόνο και πλέον μετά τους σεισμούς. Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης ανέφερε όλες τις κινήσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που «χτύπησε» το νησί η φυσική καταστροφή και ξεκαθάρισε στην τοποθέτηση του ότι ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση των έργων από τη στιγμή που την ολοκλήρωση τους έχει αναλάβει η κεντρική Πολιτεία. dhmotiko-lixouri (6)

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Διονύσης Λυκούδης επανέλαβε για μια ακόμη φορά τα 12 σημεία του σχεδίου που εκπονήθηκε για την ανασυγκρότηση της Παλικής και την υλοποίηση έξι εξ αυτών, χάρη στα 35 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος, όπως είπε, δεν έδωσε καμία δέσμευση για τα έργα και παρέπεμψε τη χρηματοδότηση τους στο ΣΕΣ. Στο σημείο αυτό παρέδωσε στη διάθεση των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και ένα έγγραφο-απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο για τη χρηματοδότηση όλων των έργων στα Ιόνια Νησιά προσφέρεται το ποσό μόνο του 1 εκατ. ευρώ. Γι αυτό το λόγο, κάλεσε τους Ληξουριώτες να αφήσουν στην άκρη τις διαφωνίες και ενωμένοι να συνταχθούν με τη Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία ενός ψηφίσματος προκειμένου να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση όσα δικαιούται η σεισμόπληκτη Παλική. dhmotiko-lixouri (23)

Οι ισχυρισμοί του κ. Λυκούδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή για τις προεκλογικές υποσχέσεις της που δεν υλοποίησε. Ακόμα, την κατηγόρησαν για την πολιτική που εφαρμόζει να επιρρίπτει ευθύνες αποκλειστικά στη νέα κυβέρνηση, παίζοντας το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» και της «Κασσιανής», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ρουχωτάς. Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της ΑΕΚ, Θεόφιλος Μιχαλάτος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να γίνεται δύο φορές το μήνα συνεδρίαση στην Παλλική προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. dhmotiko-lixouri (17)

Ο Μάκης Δημητράτος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη Δημοτική αρχή για το πώς χειρίστηκε τη συζήτηση στην συνεδρίαση και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Δήμου Παλικής. Από κει και πέρα, η διαδικασία κύλησε με τον κόσμο να απευθύνει τα δικά του ερωτήματα προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η σεισμόπληκτη Παλική. dhmotiko-lixouri (27)

-Η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ενημέρωσε με ανακοίνωση της ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνεδρίαση μετά την πρόσκληση που της έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Μάκης Παπαναστασάτος λόγω των κοινοβουλευτικών της υποχρεώσεων.

-Το παρών στην αίθουσα του ΤΕΙ έκανε κάποια στιγμή την εμφάνιση του και ο τ. υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Λυκούδης. Τη διαδικασία παρακολούθησε και ο συνυποψήφιος του στο ίδιο ψηφοδέλτιο, Σάββας Σαββαόγλου.

dhmotiko-lixouri (1) dhmotiko-lixouri (2) dhmotiko-lixouri (3) dhmotiko-lixouri (4) dhmotiko-lixouri (5) dhmotiko-lixouri (6) dhmotiko-lixouri (7) dhmotiko-lixouri (8) dhmotiko-lixouri (9) dhmotiko-lixouri (10) dhmotiko-lixouri (11) dhmotiko-lixouri (12) dhmotiko-lixouri (13) dhmotiko-lixouri (15) dhmotiko-lixouri (16) dhmotiko-lixouri (17) dhmotiko-lixouri (18) dhmotiko-lixouri (19) dhmotiko-lixouri (20) dhmotiko-lixouri (21) dhmotiko-lixouri (22) dhmotiko-lixouri (23) dhmotiko-lixouri (24) dhmotiko-lixouri (25) dhmotiko-lixouri (26) dhmotiko-lixouri (27) dhmotiko-lixouri (28) dhmotiko-lixouri (29) dhmotiko-lixouri (30) dhmotiko-lixouri (31) dhmotiko-lixouri (32) dhmotiko-lixouri (33) dhmotiko-lixouri (34) dhmotiko-lixouri (35)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer