Πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας για ίδρυση 4 νέων σχολικών μονάδων ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κατσιβέλη
Δημοτικό Συμβούλιο: Ίδρυση Μουσικού Σχολείου και Ειδικού Γυμνασίου
Πολιτική
28/11/2016 | 18:40

Πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας για ίδρυση 4 νέων σχολικών μονάδων ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κατσιβέλη. Το σώμα έκανε δεκτές τις προτάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που με τη σειρά της τις είχε αποδεχθεί μετά από εισήγηση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Μαρκάτου.

Η πρώτη είχε να κάνει με την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Αργοστόλι λόγω των αναγκών για την εκπαίδευση παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.. Η δεύτερη είχε να κάνει με την ίδρυση Μουσικού Σχολείου με έδρα του Ληξούρι από τη στιγμή που η Κεφαλονιά, με την τεράστια μουσική παράδοση, είναι το μοναδικό νησί των Ιονίων Νήσων που δεν διαθέτει μια τέτοια δομή. Ως κτίριο για τη στέγαση του προτάθηκε το πρώην Δημοτικό Σχολείου Ληξουρίου «Θουκυδίδης Βαλεντής», καθαρά όμως για τυπικούς λόγους από τη στιγμή που δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να λειτουργήσει ως σχολική μονάδα. Παράλληλα, προτάθηκε η δημιουργία δύο νέων τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Η πρώτη αφορά τη δημιουργία τομέα ναυτικού επαγγελμάτων με ειδικότητα ναυτικού μηχανικών στο Ληξούρι και η δεύτερη την προσθήκη τομέα γεωπονίας, τεχνολογίας, τροφίμων και διατροφής στο Αργοστόλι.

Πηγή: anexarttitosblog.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer