Oι οποίες εξαφανίζονται μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα
Δημοσιεύσεις με ημερομηνία λήξης στο Facebook
Life
13/09/2014 | 10:50

Με «εφήμερες» δημοσιεύσεις, οι οποίες εξαφανίζονται μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, πειραματίζεται το Facebook, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ειδικού Τύπου.

Ο συγκεκριμένος τομέας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, καθώς φαίνεται να αυξάνονται οι χρήστες των social media (και του Ίντερνετ γενικότερα) που -μεταξύ σοβαρού και αστείου- σχολιάζουν ότι στη σημερινή εποχή υπάρχουν αρχεία για ό,τι «ανοησία» μπορεί να γράψει ή κάνει κάποιος online.

Στον τομέα της «βοήθειας» στο Facebook πλέον εμφανίζεται το ερώτημα «πώς μπορώ να κάνω μια δημοσίευση με συγκεκριμένη διάρκεια».

Στην απάντηση αναφέρεται ότι «μπορείτε να επιλέξετε το χρονικό διάστημα εμφάνισης της δημοσίευσής σας ορίζοντας την ώρα λήξης» και παρέχονται οδηγίες σχετικά με το πώς το κάνει κάποιος, ενώ υπογραμμίζεται ότι «η δυνατότητα ορισμού συγκεκριμένης ώρας λήξης για τις δημοσιεύσεις είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες περιοχές αυτή τη στιγμή».

Όπως σημειώνεται, η δημοσίευση θα παραμείνει κοινοποιημένη για το χρονικό διάστημα που έχει επιλέξει ο χρήστης. Μετά από αυτό το διάστημα, θα διαγραφεί αυτόματα από τον ιστότοπο και θα αφαιρεθεί από το Facebook.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Mashable ότι «τρέχει» ένα μικρό πιλοτικό χαρακτηριστικό στο Facebook για iOS που επιτρέπει τον εν λόγω προγραμματισμό, χωρίς να παρέχει επιπλέον πληροφορίες.

Σε σχετικό δημοσίευμα του TheNextWeb σημειώνεται ότι μερικοί χρήστες αντιλήφθηκαν το χαρακτηριστικό στην εφαρμογή του Facebook για iOS νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και ζήτησαν διευκρινίσεις από το κοινωνικό δίκτυο.

Βάσει κάποιων screenshots που κυκλοφόρησαν, φαίνεται να υπάρχει επιλογή διαρκείας από μία ώρα μέχρι και επτά ώρες- οπότε και το status update «λήγει» και εξαφανίζεται από τη δημόσια θέα (ωστόσο χρειάζονται αρκετές ημέρες για να εξαφανιστεί πλήρως και από τους servers του Facebook).

Δεν είναι η πρώτη απόπειρα του «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων στον χώρο των «εφήμερων» μηνυμάτων, καθώς σε αντίστοιχο πνεύμα ήταν και το Poke, το οποίο τερματίστηκε και αντικαταστάθηκε από το Slingshot.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer