Η ιδέα ωριμάζει τα τελευταία δύο χρόνια στο Σωματείο Επιχειρήσεων Επισιτιστικών και και Συναφών Επαγγελμάτων "Ο Αρκείσιος" και αποφασίστηκε να υλοποιηθεί με τη βοήθεια του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Δημιουργείται Λέσχη Γαστρονομίας στην Κεφαλονιά
e Gastronomie
02/04/2015 | 18:59

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Τη δημιουργία Λέσχης Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας στο νησί μας ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παντελιός, υπεύθυνος της εταιρείας Mythos Catering στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης για την επέκταση του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας».

Ο κ. Παντελιός αποκάλυψε ότι αυτή η ιδέα ωριμάζει τα τελευταία δύο χρόνια στο Σωματείο Επιχειρήσεων Επισιτιστικών και και Συναφών Επαγγελμάτων “Ο Αρκείσιος” και αποφασίστηκε να υλοποιηθεί με τη βοήθεια του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. tei_dialejh8

Στα τέλη Απριλίου, μάλιστα, θα γίνει το πρώτο συμπόσιο στο χώρο του “Mythos”, όπου θα προσκληθούν να παρευρεθούν όλοι οι εστιάτορες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Εκεί, θα συζητηθούν θέματα, τα οποία αφορούν τους εστιάτορες (προμήθειες, πρώτες ύλες,  κόστος) καθώς και θέματα κεφαλλονίτικων φαγητών που υπάρχουν στους καταλόγους.

Σαν πρώτο μέτρο, μάλιστα, θα είναι ένα κομμάτι των εστιατορίων που θα μετέχει στη Λέσχη να αναφέρεται σε τοπικά φαγητά. Ως μελλοντικός στόχος τίθεται η δημιουργία ενός σήματος, που θα αποτελεί την “ταυτότητα” της κεφαλλονίτικης κουζίνας και θα διαφημίζεται από τους tour operators στους τουρίστες που θα μας επισκέπτονται. dragwnas maravegias

Στην ημερίδα, που διεξήχθη στη σχεδόν γεμάτη αίθουσα “Κώστας Ευαγγελάτος” του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, παρευρέθηκε και ο Προέδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ, Ναπολέων Μαραβέγιας μαζί με τον Αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγώνα και το μέλος, Νίκο Μαλισιόβα.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Ανδρέας Βιτωράτος, αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και εκτός από τον κ. Παντελιό μίλησε ακόμη και ο Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, αναπληρωτής Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. tei_dialejh4

Στόχος της ημερίδας ήταν να γίνουν γνωστά τα κριτήρια του σήματος στους υποψήφιους τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και την ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια. Το σήμα θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στην εμπειρία και τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων και της πρακτικής άσκησης, καθώς και στη σημασία της ανάδειξης της Επτανησιακής Διατροφής ως αναπόσπαστου τμήματος της Μεσογειακής Διατροφής. dragwnas tei_dialejh5 tei_dialejh6 grozia

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ