Στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο ομώνυμο χωριό της Πυλάρου, στην βόρεια Κεφαλονιά, βρέθηκε σήμερα, την 2η ημέρα του νέου έτους, ο Μητροπολίτης συνεχίζοντας το πρόγραμμα του ιερού δωδεκαημέρου.
Δημήτριος: Οι πνευματικές αξίες είναι σταθερές, δεν χάνονται… (φώτος + βίντεο)
Εκκλησία
02/01/2016 | 22:18

Της Γιάννας Κουλουμπή

 

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο ομώνυμο χωριό της Πυλάρου, στην βόρεια Κεφαλονιά, βρέθηκε σήμερα, την 2η ημέρα του νέου έτους, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, συνεχίζοντας το πρόγραμμα του ιερού δωδεκαημέρου.
Ο κ. Δημήτριος βρέθηκε στην περιοχή για πρώτη φορά μετά την ενθρόνισή του και είχε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, να μιλήσει για τη διάδοση του Ευαγγελίου, που στις μέρες μας, μέσω του ιεραποστολικού έργου, φτάνει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Σημείωσε μάλιστα πως η διάδοση του Ευαγγελίου συμβάλλει και στην διάδοση της ελληνικής γλώσσας, αφού οι ιερείς σε πολλά μέρη του κόσμου λειτουργούν και στην ελληνική γλώσσα, ενώ η δύναμη της πίστης επιφανών Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό τους έχει οδηγήσει όχι μόνο στην ίδρυση ορθόδοξων εκκλησιών, αλλά και ελληνικών σχολείων.
Συγκρίνοντας τα παραπάνω με το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας, σχολίασε «στα δικά μας τα σχολεία δεν καταδεχόμεθα να διδάξουμε καλά ελληνικά, διδάσκουμε δημοτικούρες και τα παιδιά μας μαθαίνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την παράδοσή μας, ενώ άλλοι λαοί, ως μάνα εξ ουρανού, διαβάζουν το Ευαγγέλιο στην ελληνική γλώσσα την πρωτότυπη».

Εν συνεχεία μίλησε για την δυνατότητα που έχουν οι πιστοί τις ημέρες των Χριστουγέννων να προβληματιστούν για το αν τα Χριστούγεννα είναι απλώς μια γιορτή για να χαρούμε και να ανταλλάξουμε ευχές ή είναι κάτι πιο ουσιαστικό, «το νόημα είναι να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος έχει υψηλό σκοπό και μεγάλη αποστολή και ο βιος ο επίγειος δεν είναι απλώς για να περάσουμε έτσι…, κάτι άλλο πιο σημαντικό είναι ο άνθρωπος και αυτό μας το λέει το Ευαγγέλιο, μας το λέει ο Κύριος ο οποίος ενσαρκώθηκε, έγινε άνθρωπος, για να μας πει ότι ο σκοπός μας είναι η μόνιμη επ ουρανώ αιωνιότης και αθανασία».
Ο σεβασμιότατος τόνισε πως οι πνευματικές αξίες είναι σταθερές και δεν χάνονται, «όσες κρίσεις και να έρθουν, αυτές δεν κουνιούνται, δεν ταλαντεύονται, δεν χάνονται. Όποιος έχει στην καρδιά του τις πνευματικές αξίες, έχει πάντοτε την βεβαιότητα και την ασφάλεια ότι πορεύεται θεανθρωπίνως σε αυτόν τον κόσμο». Παράλληλα, προέτρεψε άπαντες «να κοιτάμε τον Θεό στα μάτια για να μας κοιτάζει κι Αυτός, γιατί όταν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να κοιτάμε και τον συνάνθρωπό μας στα μάτια, να τον εκτιμούμε, να τον τιμούμε, να τον αγαπάμε και να θυσιαζόμαστε για αυτόν».
Ολοκληρώνοντας, έφερε στο μυαλό του τα λόγια ενός σύγχρονου Πατέρα της Εκκλησίας «έως ότου ο άνθρωπος καταλάβει τι σημαίνει τα Χριστούγεννα ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός, έρχονται και θα έρχονται τα Χριστούγεννα για να μας θυμίσουν ότι ετέχθη σωτήρ εν χωρίω Βηθλεέμ . Από εμάς μένει μόνο να το κατανοήσουμε».
Σημείωση: Στον Ι. Ν. της Αγίας Ευφημίας παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων, ο Αντιδήμαρχος της περιοχής Γεράσιμος Αλυσανδράτος και ο πρώην Δήμαρχος Πυλάρου Μάρκος Κοτσιλίνης.

dimitrios-agia-eyfimia dimitrios-agia-eyfimia-2 dimitrios-agia-eyfimia-3 dimitrios-agia-eyfimia-4 dimitrios-agia-eyfimia-5 dimitrios-agia-eyfimia-6 dimitrios-agia-eyfimia-7 dimitrios-agia-eyfimia-8 dimitrios-agia-eyfimia-9 dimitrios-agia-eyfimia-10 dimitrios-agia-eyfimia-11 dimitrios-agia-eyfimia-12 dimitrios-agia-eyfimia-13 dimitrios-agia-eyfimia-14 dimitrios-agia-eyfimia-15 dimitrios-agia-eyfimia-16 dimitrios-agia-eyfimia-17 dimitrios-agia-eyfimia-18

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer