Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης ετελέσθη το πρωί, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου της νήσου κ. Δημητρίου.
Δημήτριος για Αρσένη: Ήταν ένας άνθρωπος με σύνεση… (βίντεο)
Κοινωνία
28/05/2016 | 13:15

Της Γιάννας Κουλουμπή

 

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης ετελέσθη το πρωί, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου της νήσου κ. Δημητρίου, το σαρανταήμερο μνημόσυνο του μεγάλου Κεφαλλονίτη πολιτικού και διανοούμενου Γεράσιμου Αρσένη.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν η αγαπημένη σύζυγος του εκλιπόντος κα Λούκα Κατσέλη, καθώς και τα παιδιά του, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του νησιού έδωσε το παρόν.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γεράσιμο Αρσένη ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος λέγοντας χαρακτηριστικά “ο άνθρωπος αυτός είχε σύνεση, μια αρετή σπάνια. Είχε το χάρισμα να ακούει τους συνομιλητές του…”

Συμπλήρωσε μάλιστα πως ο Γεράσιμος Αρσένης μπορούσε να εξετάζει και να εκτελεί με ευστροφία τα πρέποντα, αλλά και να λέει όχι στα μη πρέποντα.

Σύντομους λόγους εκφώνησαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η Βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μιλώντας αμφότεροι για το έργο που άφησε πίσω του. Επίσης, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ιωάννης Δραγώνας αλλά και η πρώην Υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υμνώντας τον χαρακτήρα και την αγάπη του κ. Αρσένη για την Κεφαλονιά.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, η οικογένεια παρέθεσε καφέ σε γνωστό καφέ – εστιατόριο του Αργοστολίου.

arsenis-mnimosyno-6arsenis-mnimosyno-32

arsenis-mnimosyno-19

arsenis-mnimosyno-34

arsenis-mnimosyno

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer