Σε έναν από τους πιο ιστορικούς ναούς του νομού μας, εκείνον της Παναγίας στον Αγκώνα, βρέθηκε την Κυριακή το πρωί, 24 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, χοροστατώντας στην Θεία Λειτουργία και κηρύττοντας το θείο κήρυγμα.
Δημήτριος από τον Αγκώνα: Η ζωή μας είναι πιο όμορφη με τον Χριστό
Δημοφιλή
25/07/2016 | 18:00

Της Γιάννας Κουλουμπή

 

Σε έναν από τους πιο ιστορικούς ναούς του νομού μας, εκείνον της Παναγίας στον Αγκώνα, βρέθηκε την Κυριακή το πρωί, 24 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, χοροστατώντας στην Θεία Λειτουργία και κηρύττοντας το θείο κήρυγμα.

Ο σεβασμιότατος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς και με αφορμή το μνημόσυνο ενός συνανθρώπου μας που τέλεσε με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην Ανάσταση και το νόημά της, καθώς και τη δυνατότητα που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο να γίνει ίσος μαζί Του μέσα από την πνευματική εξάσκηση και εγρήγορση.

Παράλληλα, μίλησε για τα τρία είδη του θανάτου, τον βιολογικό, που αποτελεί το πέρασμα από αυτή τη ζωή στην αιώνια, τον πνευματικό, τον οποίο ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιεί πάντα, και τον αιώνιο που θα συμβεί στην Δευτέρα Παρουσία. Εστίασε ιδιαίτερα στον πνευματικό και τόνισε ότι ο άνθρωπος έχει πάντα τη δυνατότητα να μετανοήσει και να “διεκδικήσει” μια ζωή κοντά στον Χριστό. Εξάλλου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτριος “η ζωή μας είναι πιο όμορφη με τον Χριστό”.

Στη συνέχεια, προέτρεψε όλους να μην υποτιμούν κανέναν, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο ηλικιωμένο και από τον πιο εύρωστο σωματικά μέχρι εκείνον που χρειάζεται την ανάγκη μας, αφού το σώμα μας πρόκειται να αναστηθεί και κανείς δεν διαφέρει από τον άλλον. Η Εκκλησία μας άλλωστε πιστεύει στην αθανασία του ανθρώπου και οι άνθρωποι μπορούμε να “εισέλθουμε” στον “Παράδεισο” μόνο με αγάπη προς το συνάνθρωπο, ταπεινότητα, μετάνοια, αγιοσύνη.

Αξίζει κλείνοντας να πούμε ότι με λόγια σεβασμού και αγάπης μίλησε για τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας ο παπά Κωνσταντίνος Κουμάτος, ο εφημέριος του ναού για 40 χρόνια σχεδόν, τονίζοντας ότι Μητροπολίτης έχει να χοροστατήσει στον συγκεκριμένο ναό όσα χρόνια είναι κι ο ίδιος εφημέριος.

Αξίζει: Ο ιερός ναός της Παναγίας του Αγκώνα χτίστηκε το 1777 και υπάρχουν πληροφορίες ότι εργάστηκε για αυτό ο Ανδρέας Σακβινάτσος, του οποίου το όνομα υπάρχει στο μοναδικής τεχνοτροπίας τέμπλο.

dimitrios-agkwnas-2 dimitrios-agkwnas-3 dimitrios-agkwnas-4 dimitrios-agkwnas-5 dimitrios-agkwnas-6 dimitrios-agkwnas-7 dimitrios-agkwnas-8 dimitrios-agkwnas-9 dimitrios-agkwnas-12 dimitrios-agkwnas-13 dimitrios-agkwnas-14 dimitrios-agkwnas-15 dimitrios-agkwnas-16 dimitrios-agkwnas-17 dimitrios-agkwnas-18 dimitrios-agkwnas-19 dimitrios-agkwnas-20 dimitrios-agkwnas-21 dimitrios-agkwnas-22 dimitrios-agkwnas-23 dimitrios-agkwnas-24 dimitrios-agkwnas-25 dimitrios-agkwnas-26 dimitrios-agkwnas-27 dimitrios-agkwnas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer