Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς ενημερώνει τους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών ότι πρέπει να υποβάλλουν ψηφιακά Δήλωση Συγκομιδής
Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2016
Οικολογία
16/09/2016 | 12:59

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ τους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών ότι πρέπει να   υποβάλλουν ψηφιακά Δήλωση Συγκομιδής  έως την 30/11/2016 :

 Σύνδεση στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ όπως παρακάτω:

http://www.minagric.gr/index.php/el/  → ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   →  

Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων  → ΣΥΝΔΕΣΗ →  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗ). ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

Η δήλωση συγκομιδής  είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον ΚΑΝ( ΕΚ) 436/2009 (λεπτομέρειες εφαρμογής του ΚΑΝ  479/2008) και την ΥΑ 3323/99635/01-08-2014, για όλους τους παραγωγούς οινοστάφυλων, είτε παραδίδουν τη παραγωγή τους στα οινοποιεία, είτε οινοποιούν για λογαριασμό τους.

Υπόχρεοι επίσης για την υποβολή της παραπάνω δήλωσης είναι και οι παραγωγοί οινοστάφυλων που δεν τρύγησαν τα οινάμπελά τους λόγω ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής. Αυτοί οι παραγωγοί υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής.

Αμπελουργοί που παραδίδουν σταφυλική παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και επιστρέφεται τελικό προϊόν σε αυτούς κρασί υποβάλλουν επιπλέον και δήλωση παραγωγής στη  υπηρεσία μας.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής οι αμπελουργοί που οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το προϊόν προορίζεται για ιδιοκατανάλωση και οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).

Η υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής κάθε αμπελουργικό έτος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα με την εφαρμογή της  Κοινής Οργάνωσης Αγοράς στον αμπελοοινικό τομέα , και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι αμπελοκαλλιεργητές να μετέχουν στα διάφορα μέτρα του τομέα ( προγράμματα αναδιάρθρωσης , χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης οιναμπέλων  από το Εθνικό Αποθεματικό). 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer