οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση της αγοράς νέας οικοσκευής έφθασαν τις 900, δίνοντας μια εικόνα της έκτασης του προβλήματος.
Δευτεροβάθμιοι έλεγχοι κτιρίων ξεκίνησαν απο το πρωί στο Ληξούρι
Κοινωνία
11/02/2014 | 15:46

Αρχισαν χθες οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στην Κεφαλονιά, οι οποίοι θα καθορίσουν πόσα κτίρια θα χαρακτηριστούν «κίτρινα» ή «κόκκινα». Παράλληλα, οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση της αγοράς νέας οικοσκευής έφθασαν τις 900, δίνοντας μια εικόνα της έκτασης του προβλήματος. Στο νησί «έδεσε» προχθές και το κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise, που θα φιλοξενήσει 600 άτομα.

Χθες το νησί επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης και ηγήθηκε σύσκεψης για τον συντονισμό των ενεργειών της πολιτείας στο νησί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στ. Σιμόπουλος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Κουρής, ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Παρίσης, εκπρόσωποι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Ολες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης, να γίνουν πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά. Οχι δηλαδή τσαπατσουλιές, όχι προχειροδουλειές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Οπως αναφέρει ο κ. Σιμόπουλος, χθες ξεκίνησαν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι των κτιρίων από μηχανικούς, οι οποίοι, αν δεν υπάρξει νέος ισχυρός σεισμός, θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες. Εκτιμάται ότι θα επανελεγχθούν 2.000 κτίρια και ακόμα 500 για πρώτη φορά. Επίσης άμεσα θα προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής του αερολιμένα του νησιού. Προχθές, στο νησί κατέπλευσε το πλοίο Aegean Paradise, στο οποίο ήδη «μετακόμισαν» 600 άτομα. Ακόμα 1.100 παραμένουν στο πλοίο «Βενιζέλος». «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ακόμα ότι θα έρθει ένας ισχυρότερος σεισμός. Αλλά η ζωή μας αρχίζει να βρίσκει σιγά σιγά τους ρυθμούς της» λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλεξ. Παρίσης. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού, ο κ. Παρίσης κατήγγειλε ότι σεισμολόγοι (δεν τους κατονόμασε, αλλά διευκρίνισε ότι δεν ανήκουν στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο) του ζήτησαν χρήματα για τις υπηρεσίες τους.

seismos-liksouri-b-12

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer