Την κατάργηση κάθε νομοθετικής πράξης που αφορά τις διαγραφές φοιτητών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης
Δεν θα προχωρήσουν οι διαγραφές φοιτητών
Κοινωνία
11/03/2015 | 18:48

Την κατάργηση κάθε νομοθετικής πράξης που αφορά τις διαγραφές φοιτητών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης, σε συνάντηση που είχε με φοιτητές της  Νομικής και της Ιατρικής σχολής Αθηνών.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, να προωθήσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα «παγώνει» τις διαγραφές φοιτητών.

«Θα είμαστε σε διαρκή διάλογο με την φοιτητική και πανεπιστημιακή κοινότητα γι αυτό το φλέγον ζήτημα. Δεν θα γίνουν οι διαγραφές των φοιτητών και είμαστε έτοιμοι για διάλογο για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

«Βρισκόμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις για το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να προωθήσουμε στη Βουλή. Θα εμπεριέχει και τις προτάσεις μας για τα ΑΕΙ, όπως είναι το να σταματήσουμε τις διαγραφές των φοιτητών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χασάπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη νομοθετική ρύθμιση για τους φοιτητές που επρόκειτο να διαγραφούν θα συμπεριλαμβάνεται η πρόθεση του υπουργού παιδείας για ύπαρξη «συμβολαίου» με τους φοιτητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Το θέμα αυτό, άλλωστε, είχε θέσει ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας στην πρώτη Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και συμμετείχε σαν νέος υπουργός Παιδείας.

Πάντως, ήδη κάποια ΑΕΙ έχουν προχωρήσει σε διαγραφές φοιτητών, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer