Δεν συγκεντρώθηκαν οι 180 θετικές ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Διαλύεται η Βουλή, οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές
Δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δήμας 168 Παρών 132
Πολιτική
29/12/2014 | 12:45

Δεν συγκεντρώθηκαν οι 180 θετικές ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Διαλύεται η Βουλή εντός 10 ημερών και οδεύουμε σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Παρών ψήφισαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας καθώς και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Βασίλης Καπερνάρος, Νίκος Τσούκαλης και η Φούντα Νίκη.

Στην πρώτη ψηφοφορία ο υποψήφιος της κυβέρνησης είχε συγκεντρώσει 160 θετικές ψήφους, ενώ στη δεύτερη 168 καθώς ψήφισαν υπέρ του προσώπου του Σταύρου Δήμου οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο για τις 14:00, δηλαδή αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε τα συλληπητήριά του για το θάνατο του άτυχου επιβάτη στο Norman Atlantic.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer