Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/ekefalonia.gr/httpdocs/wp-content/themes/ekefalonia/kobofunctions.php on line 224
Ήλθε επιτέλους η ώρα να παταχθεί η γραφειοκρατία στη χώρα με ρηξικέλευθες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει η πολιτεία.
Δελτίο τύπου από την χθεσινή έκτακτη Νομαρχιακή του ΤΕΕ
Κοινωνία
16/04/2011 | 14:13

 

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής του  ΤΕΕ που έγινε στο κτήριο της Νομαρχίας συμμετείχαν  πολλοί συνάδελφοι μηχανικοί , ο αντι-περιφερειάρχης κος Κουρής καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι ( μέλη ΤΕΕ) κος Κοτσιλίνης και κος Ρουχωτάς.

Ύστερα από μια υψηλού επιπέδου συζήτηση και αφού αναλύθηκαν λεπτομερώς πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν τόσο την ποιότητα ζωής του πολίτη και του μηχανικού όσο και την γενικότερη προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος εξήχθησαν τα κάτωθι συμπεράσματα :

Ήλθε επιτέλους η ώρα να παταχθεί η  γραφειοκρατία στη χώρα με ρηξικέλευθες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει η πολιτεία. Ειδικά τώρα εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης οικονομικής και όχι μόνο  κρίσης είναι μονόδρομος  η απλοποίηση των διαδικασιών  η οποία θα φέρει και την αξιοκρατία.

Σήμερα εν έτη 2011 η τεχνολογία εγγυάται πολύ εύκολα την απλοποίηση των διαδικασιών, άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της  περίφημης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ειδικότερα και σχετικά με την λειτουργία του τμήματος  Πολεοδομίας και Χωροταξίας  σε σχέση με τα νέα δεδομένα του Καλλικράτη προτάθηκαν:

  • Να απλοποιηθεί ο τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών με την χρήση του διαδικτύου (κατάθεση αιτήσεων -δικαιολογητικών-μελετών ) και του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου – αρχείου. Ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας οικ. άδειας θα πρέπει να είναι μια εβδομάδα και να ολοκληρώνεται χωρίς την φυσική παρουσία του μηχανικού και του ιδιοκτήτη στην υπηρεσία
  • Να αναβαθμιστεί το Τμήμα Πολεοδομίας και Χωροταξίας στο νέο οργανόγραμμα του δήμου σε επίπεδο διεύθυνσης, εφόσον αυτό είναι εφικτό από την νομοθεσία και να αναβαθμιστεί το γραφείο έκδοσης οικ. αδειών Ληξουρίου σε Αυτοτελές Τμήμα έκδοσης οικ. αδειών.
  • Να μελετηθεί πλήρες σχέδιο από τα μέλη του ΤΕΕ για την ηλεκτρονική έκδοση των οικ. αδειών, το οποίο θα συζητηθεί σε επόμενη ΝΕ και εφόσον εγκριθεί να σταλεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Για την Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Ο   Πρόεδρος

Σταύρος Τραυλός

Πολιτικός Μηχανικός

link :

δελτιο τυπου 16απρ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer