Στο ένθετο Ταξιδιωτικό Τεύχος του Κυριακάτικου Ελεύθερου Τύπου (Ιούλιος 2015) με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός», υπήρξε εκτενέστατο αφιέρωμα για την Κεφαλονιά
Δείτε την Κεφαλονιά …αλλιώς στον “Ελεύθερο Τύπο”
Πρωτοσέλιδα
28/07/2015 | 13:59

Στο ένθετο Ταξιδιωτικό Τεύχος του Κυριακάτικου Ελεύθερου Τύπου (Ιούλιος 2015) με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός», υπήρξε εκτενέστατο αφιέρωμα για την Κεφαλονιά, που επιμελήθηκε με επιτυχία η διακεκριμένη Δημοσιογράφος κ.Ιωάννα Παραβάλου.

SONY DSC

Τη φωτογραφική κάλυψη του αφιερώματος είχε η γνωστή Φωτογράφος κ.Μαριλένα Κατσίνη και με τη συνεργασία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου δόθηκε η δυνατότητα τουριστικής προβολής πληθώρας εναλλακτικών δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία στο Νησί μας.

SONY DSC

Ενημερωτική Συνέντευξη παραχώρησε ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης του εναλλακτικού Τουρισμού στην Κεφαλονιά, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

  1. Αγαπητέ κ. Κεκάτο, ποιοι είναι οι νέοι στόχοι της τουριστικής προβολής της πανέμορφης Κεφαλονιάς;

Οι στόχοι μας χωρίζονται σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους.

Στους πρώτους έχουμε άμεσα τα ορατά αποτελέσματα και αφορούν την διαρκή επανατροφοδότηση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος στις χώρες όπου είναι πολύ γνωστή η Κεφαλονιά (π.χ.Αγγλία, Ιταλία) ,με συμμετοχές σε διεθνείς Εκθέσεις και ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών και στους δεύτερους έχουμε το άνοιγμα σε νέες αγορές (π.χ. Γαλλία, Γερμανία), με παρουσίαση του Νησιού σε ειδικές ταξιδιωτικές εκδηλώσεις ή αξιοποίηση γεγονότων, που τροφοδοτούν την επιθυμία του ταξιδιού στο Νησί μας, με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα πρακτικής εφαρμογής των στόχων..

  1. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Κεφαλονιά είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του Εναλλακτικού Τουρισμού και για ποιους λόγους; (Φύση, περιβάλλον, δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες στον Αίνο, ποδήλατο, diving, ιππασία, θαλάσσια σπορ, παραλίες για κολύμπι κ.λπ., αλλά και εκφάνσεις πολιτισμού, όπως σημαντικά μουσεία…).

Η Κεφαλονια αποτελεί τον παράδεισο του Εναλλακτικού Τουρισμού, διότι προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της έντονης ποικιλομορφίας της φύσης, με ένα ιδανικό ορεινό όγκο, τον Αίνο, στο κέντρο και γύρω- γύρω εκπληκτικές θάλασσες και απίστευτης ομορφιάς διαδρομές μέσα από φυσικά φαράγγια, παραδοσιακούς οικισμούς και φυσιολατρικά μονοπάτια.

Επίσης, η ιστορία, ο πολιτισμός, τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα εκκλησάκια, τα Μουσεία, τα Λιμνοσπήλαια, οι δρόμοι του κρασιού, που συνδέουν παραδοσιακά οινοποιεία και πλείστες άλλες δυνατότητες σκιαγραφούν το Νησί, ως μοναδικό προορισμό και Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού. 

  1. Οι υποδομές για τον τουρισμό στο νησί είναι καλές;

 Οι υποδομές είναι σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο , που καλύπτουν άνετα κάθε δυνατότητα και εξυπηρετούν τις μετακινήσεις στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο με καλή σήμανση και πληροφόρηση στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Βεβαίως αυστηρή προτεραιότητα του Δημάρχου μας κ.Αλέξανδρου Παρίση, είναι σε συνεργασία με την Α/Περιφέρεια και την κεντρική κυβέρνηση, να συντηρούνται και να βελτιώνονται διαρκώς όλες οι υποδομές σε όλο το Νησί.  

  1. Τι θα προτείνατε σε όσους ταξιδέψουν στο νησί σας να επισκεφθούν οπωσδήποτε;

Δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος κάτι το ιδιαίτερο, αφού όλο το Νησί αποτελεί ένα φυσικό παράδεισο επί της γης, που η επιθυμία να το εξερευνήσεις όλο από άκρη σε άκρη γεννιέται σε κάθε Έλληνα ή ξένο  ταξιδιώτη, που μας τιμά με την επίσκεψή του.

Τα πάντα φυσικά εξαρτώνται από το χρονικό διάστημα, που θα έχει ο ταξιδιώτης στη διάθεσή του να αφιερώσει στο Νησί και βέβαια από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του.

Θα έλεγα όμως, ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσει κάποιος τους ανθρώπους του Νησιού, οι οποίοι έχοντας κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές την αγάπη για το ταξίδι, όντας ταξιδιώτες, ναυτικοί ή μετανάστες οι ίδιοι, έχουν το προνόμιο να αγκαλιάζουν τον επισκέπτη με ένα μοναδικά φιλόξενο και κοσμοπολίτικο τρόπο, που δημιουργεί δια βίου σχέσεις και επιθυμία επιστροφής.

  1. Ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν από Ιούλιο – Αύγουστο, που αξίζει να ζήσουν οι ταξιδιώτες στο νησί σας ή και να γίνουν μία ακόμη αφορμή για να επισκεφθούν το νησί;

Το Νησί μας αποτελεί πολιτιστικό επίκεντρο του Ιονίου, με βαθιά παράδοση στις τέχνες, τη μουσική , τους πολιτιστικούς συλλόγους , τη λαογραφία, το χορωδιακό τραγούδι και πλείστες όσες δυνατότητες, που δρομολογούνται μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας (ΚΕΔΗΚΕ, Πρόεδρος ο Άγγελος Κωνσταντάκης).

Ένα ειδικό έντυπο που παρουσιάζει όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού εκδίδεται από την ΚΕΔΗΚΕ, που ουσιαστικά αποτελεί το διαβατήριο του Πολιτισμού, όπου ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από μια πληθώρα πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Εκθέσεων, Συναυλιών και άλλων συναφών δράσεων σε κάθε γωνιά του Νησιού μας. Αξίζει, επίσης, να παρακολουθήσουν το «1st Kefalonia Open Air Film Festival : Cinema by the Sea», που θα γίνει σε μία παραλία κοντά στο Αργοστόλι, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Η Εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Κεφαλονιάς.

  1. Ο γαστρονομικός τουρισμός θα μπορούσε να είναι από μόνος του αφορμή για επίσκεψη στην Κεφαλονιά;

Η Κεφαλονίτικη Γαστρονομία αποτελεί άλλο ένα ισχυρό κίνητρο να απολαύσει κανείς το Νησί μας, μια και σπάνια στην Ελληνική κουζίνα παρουσιάζεται το φαινόμενο να επιθυμεί κανείς να τραγουδήσει αμέσως μόλις γευθεί αυτή την πανδαισία γεύσεων, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων και προσυπογράφουν οι λαοί που άφησαν μαζί με τον πολιτισμό και τα γαστρονομικά τους ίχνη στις κουζίνες μας.

Κάθε Ταβέρνα στο Νησί επιφυλάσσει και μία ξεχωριστή γευστική απόλαυση στον επισκέπτη, που είναι βέβαιο ότι σε συνδυασμό με το τοπικό κρασί των Ομηρικών γεύσεων που θα γευθεί, θα αφήσει την Κεφαλονιά να στάξει την αγάπη της μέσα του, μετατρέποντας τον σε έναν διαρκή Πρεσβευτή του Νησιού, που σε κάθε ευκαιρία θα θέλει να επιστρέψει σύντομα ξανά κοντά μας.

kek2

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στον Εκδότη κ.Αλέξανδρο Κόντη, στην κ.Παραβάλου, την κ.Κατσίνη και τη  Διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» και του Τεύχους «Εναλλακτικού Τουρισμού» και επιβεβαιώνει την προθυμία της Τουριστικής Επιτροπής για διαρκή συνεργασία με Ταξιδιωτικούς Δημοσιογράφους, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

kefalonia kefalonia2 kefalonia3 kefalonia4 kefalonia5 kefalonia6 kefalonia7 kefalonia8

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer