Μετά από μήνες ανησυχίας για πιθανή παγκόσμια έλλειψη καφέ φαίνεται πως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες επιδράσεις
Δείτε γιατί θα αυξηθεί η τιμή του καφέ
Κοινωνία
22/06/2014 | 10:04

Μετά από μήνες ανησυχίας για πιθανή παγκόσμια έλλειψη καφέ φαίνεται πως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες επιδράσεις.  Η ξηρασία στην Βραζιλία, αλλά και ο μύκητας στις κεντρική Αμερική χτύπησε την παραγωγή καφέ.

Ήδη από τον Φεβρουάριο η Washington Post αναφέρει για πιθανή αύξηση, μέσα στο έτος της τιμής του καφέ. Για την ώρα οι λιανικές πωλήσεις καφέ είναι σταθερές, οι προμήθειες φαίνεται πως καλύπτουν τη ζήτηση, όμως η τιμή της ποικιλίας Arabica συνεχίζει να ανεβαίνει, με τους καταναλωτές να πρέπει να ετοιμάζονται να δουν μία αύξηση στην τιμή, αργότερα στη διάρκεια του έτους.

Όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο τα Starbucks οι πελάτες τους στα περισσότερα από τα 7.100 μαγαζιά της αλυσίδας θα πρέπει να προετοιμάζονται για μία αύξηση της τάξης των 15 με 20 σεντς, ενώ σύμφωνα με το Reuters, oι grande και venti καφέδες θα είναι 15 με 20 σεντς ακριβότεροι.

Το κόστος του grande (μεγάλου μεγέθους) καφέ δεν έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ εδώ και τέσσερα χρόνια.

Τα Starbucks αναμένεται να αυξήσουν και περί το 1 δολάριο τις τιμές των σάκων με αλεσμένους κόκκους καφέ

Αλλά και ο CEO των Dunkin, Nigel Travis, δήλωσε ότι η τιμή του καφέ θα αυξηθεί “όχι πολύ” στα καταστήματα της αλυσίδας.

Ο J.M. Smucker, ο οποίος διαθέτει καταστήματα τις αλυσίδας Folgers και Dunkin’ Donuts ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή του καφέ κατά 9%.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο αριθμός των Αμερικανών που πίνουν κάθε μέρα καφέ, έπεσε στο 61% από το 63% που ήταν το 2013.

Η δημοφιλία των καφέδων με βάση το espresso, όπως οι cappuccino και latte, σημείωσαν άλμα στις πωλήσεις κατά 18% σε σχέση με το 13% της περσινής χρονιάς.

Την ίδια ώρα οι Αμερικάνοι καταναλωτές καφέ, σε ποσοστό 29% φέρνουν τους καφέδες τους από το σπίτι ενώ το 2013, το ποσοστό των Αμερικανών που έφτιαχναν μόνοι τους τον καφέ τους ήταν 20%.

Πηγή: newmoney.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer