Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια τυχαία μέρα για την εργατική τάξη. Είναι μια μέρα που η εργατική τάξη τιμάει τους νεκρούς της, οργανώνει την πάλη της, την αντεπίθεση της, απέναντι στο κεφάλαιο
ΔΑΣ-ΟΤΑ Κεφαλονιάς: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή
Κοινωνία
05/05/2016 | 19:11

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ,10:00 το πρωΐ Στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια τυχαία μέρα για την εργατική τάξη. Είναι μια μέρα που η εργατική τάξη τιμάει τους νεκρούς της, οργανώνει την πάλη της, την αντεπίθεση της, απέναντι στο κεφάλαιο. Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από το σημερινό σάπιο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που το μόνο που γεννά είναι πολέμους, φτώχια και εξαθλίωση για τους λαούς και αμύθητα πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες. 130 χρόνια μετά το ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο και τα αιτήματα τους παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Δουλειά με δικαιώματα ζητούσαν τότε οι εργάτες, δουλειά με δικαιώματα ζητάμε και σήμερα. Αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες ζητούσαν τότε ακριβώς τα ίδια ζητάμε και σήμερα. Τα όποια δικαιώματα και κατακτήσεις δόθηκαν ύστερα από αγώνες και θυσίες των εργαζομένων αλλά και κάτω από το φόβητρο των χωρών εκείνων που οι εργαζόμενοι είχαν πάρει την εξουσία και οικοδομούσαν μια άλλη κοινωνία, τη κοινωνία που στο επίκεντρο της δεν είχε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο αλλά είχε την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φορώντας το μανδύα του δήθεν αριστερού εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό και φέρνει το νόμο λαιμητόμο καρατομώντας ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και νομιμοποιώντας τις ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αν σήμερα τους το επιτρέψουμε αύριο θα έρθουν και άλλα μέτρα ακόμα πιο βάρβαρα για το λαό.

Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός. Οι εργαζόμενοι αρκετά Μάτωσαν, αρκετά Πλήρωσαν. Ένας μόνο δρόμος υπάρχει: Ο οργανωμένος, ο σωστά προσανατολισμένος αγώνας μέσα από την κοινωνική συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Να μην αφήσουμε να περάσει το μίσος και η ξενοφοβία που προσπαθούν να περάσουν διάφοροι φασιστικοί κύκλοι. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι και αυτοί θύματα της ίδιας πολιτικής. Εντείνουμε τη συμπαράσταση μας, την αλληλεγγύη μας, τη στήριξη μας. Ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη τη δύναμη τους. Για όλους αυτούς που σκοτώθηκαν ώστε εμείς να ζούμε σε ένα καλύτερο κόσμο η μεγαλύτερη τιμή θα είναι η επιτυχία της 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

Η Δ.Α.Σ – Ο.Τ.Α ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer