Ο Δήμος Κεφαλλονιάς με συντονιστή την Υπηρεσία Πρόνοιας, και με τη συμμετοχή εθελοντών υπαλλήλων και πολιτών, καλεί τις Κεφαλλονίτισες και τους Κεφαλλονίτες, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας .
Δήμος Κεφαλονιάς: «Κάθε παιδί είναι δικό μας παιδί»
Κοινωνία
04/11/2015 | 15:21

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δοκιμασίες των προσφυγόπουλων από τη Συρία και των οικογενειών τους, και με αίσθημα αλληλεγγύης στις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς των νησιών μας που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την υποδοχή και μέριμνα τους, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε αναγκαία βασικά είδη που χρειάζονται άμεσα.
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς με συντονιστή την Υπηρεσία Πρόνοιας, και με τη συμμετοχή εθελοντών υπαλλήλων και πολιτών, καλεί τις Κεφαλλονίτισες και τους Κεφαλλονίτες, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS καθώς και στη δημόσια έκκληση για βοήθεια από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με την υποστήριξη της εταιρείας ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική.

Οι προσφορές πρέπει να αφορούν στα ακόλουθα είδη που χρειάζεται κάθε νησί:

Λέσβος: κουβέρτες, υπνόσακους (sleeping bags), βρεφικό γάλα Νο.1 και Νο. 2, πάνες, μωρομάντηλα, κάλτσες, σερβιέτες, μπουφάν, ζακέτες, σκούφοι – κασκόλ – γάντια, παπούτσια αθλητικά ή άλλα άνετα, μπιμπερό, πιπίλες, εσώρουχα σε πολύ καλή κατάσταση, μπισκότα- κρουασάν- γάλατα- χυμοί, παιχνίδια- μαρκαδόροι/ξυλομπογές

Χίος: μπισκότα, νερά, χυμοί, φρυγανιές, κρουασάν, βρεφικό γάλα Νο.1 και Νο.2, βρεφικές κρέμες, πάνες, μωρομάντηλα, μπουφάν, υποδήματα, σερβιέτες

Σάμος: κουβέρτες, υπνόσακους(sleeping bags), σκηνές

Κως: μπισκότα, νερά, χυμοί, φρυγανιές, κρουασάν, βρεφικό γάλα Νο.1 και Νο.2, βρεφικές κρέμες, πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα.
Παράκληση τα προσφερόμενα είδη ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες μόνον, να είναι σε καλή κατάσταση, και τα τρόφιμα να έχουν μακρά ημερομηνία λήξης.

Κάθε συμπολίτης μας μπορεί να παραδώσει την προσφορά του στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι:

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωϊ έως τις 5 το απόγευμα
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωϊ έως τις 5 το απόγευμα

Και στον χώρο του ΟΚΑΠ (ΠΙΚΠΑ) στο Ληξούρι σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων προσκόπων:

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα
Εθελοντές υπάλληλοι και πολίτες θα κατηγοριοποιήσουν τις προσφορές, θα τις συσκευάσουν και θα τις αποστείλουν στους ανωτέρω προορισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου: 2671022506, 2671362652, 2671362655

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer