Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των μελετών που έχουν ενδεικτικό προυπολογισμό 8.656.500 ευρώ.
Δήμος Έτοιμες οι μελέτες για τα σχολικά κτίρια – τα χρήματα λείπουν
Κοινωνία
12/10/2015 | 14:31

Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων στο Δήμο Κεφαλλονιάς, η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να επισημάνει τα ακόλουθα:
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. από την επομένη των σεισμών έκανε την καταγραφή των ζημιών και ζήτησε την εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό, προκειμένου να κατασκευαστούν γερά κτίρια προς όφελος της ασφάλειας μαθητών και καθηγητών.
Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των μελετών που έχουν ενδεικτικό προυπολογισμό 8.656.500 ευρώ, όπως αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του δελτίου τύπου
Μέχρι σήμερα τα χρήματα αυτά δεν έχουν εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση όπως είχε υποχρέωση για να γίνουν οι εργασίες.
Η Δημοτική Αρχή έφερε σε πέρας την δική της υποχρέωση.
Καιρός είναι η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην σχολική κοινότητα του νησιού μας

Σε ότι αφορά του προσωρινούς χώρους στέγασης (προκάτ) των σχολικών συγκροτημάτων που τα κτίρια τους κρίθηκαν ακατάλληλα σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες αλλά από πλευράς δήμου και με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν γίνεται μία συνεχής προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών στέγασης.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ-ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

sxoleia_lhjouri

1. Νηπιαγωγείο Λακήθρας Κεφαλονιάς. Ενισχύσεις φερόντων τοίχων με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα και ενίσχυση ξύλινων στεγάστρων, επαναφορά στην προτεραία κατάσταση για άμεση χρήση.
111.500,00 €. Εγκεκριμένα τευχη
2. Γυμνάσιο Αγ. Θέκλας Κεφαλονιάς. Ενίσχυση όλου του συγκροτήματος με χυτό και εκτοξευόμενο σκυρόδεμα. Επαναφορά στην προτεραία κατάσταση για άμεση χρήση. 745.000,00 €. Εγκεκριμένα τευχη.
3. 2ο & 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου. Αποτελείται από τέσσερα (4) ανεξάρτητα κτίρια. Στα δύο (2) τριόροφα κτίρια επί της οδού Δελαπόρτα γίνονται τοπικές ενισχύσεις σε κοντά υποστηλώματα και ενίσχυση των τοιχείων με αναστολέις διάβρωσης με αμπούλες. Στα άλλα κτίρια (τριόροφο και διόροφο) γίνονται εκετεταμένες ενισχύσεις απο εκτοξευόμενο σκυρόδεμα σε όλα τα φέροντα κατακόρυφα στοιχεία. Επαναφορά των τεσσάρων (4) κτιρίων στην προτεραία κατάσταση για άμεση χρήση ενεργειακά αναβαθμισμένων (θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια, ενεργειακοί υαλοπίνακες). Ενδεικτικός προϋπολογισμός 2.000.000,00 €. εγκεκριμένα τευχη
4. 4ο Δ.Σ. Αργοστολίου. Εκτεταμένες ενισχύσεις σε κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία του φέροντος οργανισμού με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, ανθρακονήματα, υαλονήματα και ανθρακοελάσματα καθώς και προσθήκη νέων αντισεισμικών τοιχείων. Επαναφορά του κτιρίου στην πρότεραία κατάσταση για άμεση χρήση ενεργειακά αναβαθμισμένου (θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια, ενεργειακοί υαλοπίνακες). Ενδεικτικός προϋπολογισμός 1.500.000,00 €. Κοστολόγηση.
5. Γυμνάσιο – Λύκειο Ληξουρίου. Εκτεταμένες ενισχύσεις σε στύλους και δοκούς δεκατριών (13) ανεξάρτητων κτιρίων με ανθρακονήματα, υαλονήματα και μεταλλικές ενισχύσεις. Επαναφορά του κτιρίου στην πρότεραία κατάσταση για άμεση χρήση ενεργειακά αναβαθμισμένων (θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια, ενεργειακοί υαλοπίνακες). Ενδεικτικός προϋπολογισμός 3.000.000,00 €. Κοστολόγηση.
6. 2ο Δ.Σ. Ληξουρίου. Εκτεταμένες ενισχύσεις με ανθρακονήματα, υαλονήματα και μεταλλικά συστήματα τύπου MACLLOY, για απορρόφηση της σεισμικής ενέργειας. Επαναφορά του κτιρίου στην πρότεραία κατάσταση για άμεση χρήση ενεργειακά αναβαθμισμένου (θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια, ενεργειακοί υαλοπίνακες). Ενδεικτικός προυπολογισμός 1.300.000,00 €. Κοστολόγηση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer