Τι αναφέρει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης για την έγκριση συμβάσεων εκμετάλλευσης Υδρογοναθράκων.
Δήλωση Θόδωρου για τους Υδρογονάθρακες
Πολιτική
10/09/2014 | 17:59

Η χθεσινή έγκριση από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των συμβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή ερευνών και στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο, αναδεικνύει ακόμη μια φορά την αναλγησία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου απέναντι στο περιβάλλον και τους πολίτες.
Χωρίς καμία αξιολόγηση των επιπτώσεων για την ανθρώπινη υγεία, χωρίς καμιά αξιολόγηση για τις επιπτώσεις στο υποθαλάσσιο περιβάλλον αλλά και στις υφιστάμενες μορφές οικονομικής δραστηριότητας όπως ο τουρισμός και η αλιεία, η συγκυβέρνηση του μνημονίου στοχεύει στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που θα φέρουν τις περιοχές μας σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.
Η προοπτική για εμάς και τα παιδιά μας θα είναι καταστροφική!

Ιδιαίτερα για μια περιοχή όπως το Ιόνιο, με την μεγαλύτερη σεισμικότητα πανευρωπαϊκά, όπου όχι μόνο δεν έχουν καν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα για την περίπτωση ενός μεγάλου υποθαλάσσιου σεισμού αλλά αντιμετωπίζεται το θέμα με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Η παράταξη μας έχει και στο παρελθόν μέσα από τα περιφερειακά συμβούλια τοποθετηθεί και έχει επισημάνει την ανάγκη ανατροπής της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής που υπερασπίζεται το ιδιωτικό κεφάλαιο και τα ξένα συμφέροντα αγνοώντας επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες και τις αποφάσεις των περιφερειακών συμβουλίων.
Ως περιφέρεια Ιονίων Νήσων ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκποίησης του υποθαλάσσιου και υπεδάφιου πλούτου με διαδικασίες fast track, που θα επιφέρουν ανυπολόγιστες συνέπειες στις θάλασσες μας, θα αλλοιώσουν τη μοναδικότητα των νησιών μας και θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό.
Ακόμη ζητάμε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η κοινωνία των Ιονίων για την προστασία των λαϊκών συμφερόντων και του περιβάλλοντος.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer