Τον κίνδυνο του… λουκέτου αντιμετωπίζουν σοβαρά oi ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών ολόκληρης της χώρας.
Δέσμευση Βορίδη για τη λειτουργία της ΕΠΑΣ
Κοινωνία
12/09/2014 | 14:37

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Τον κίνδυνο του… λουκέτου αντιμετωπίζουν σοβαρά oi ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών ολόκληρης της χώρας, που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας αφού με έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του σε συνδυασμό με το Ν.4186/2013 – δεν θα πραγματοποιήσουν εγγραφές στο πρώτο έτος για την σχολική περίοδο 2014-2015.
Κάτι, που ισχύει και για την Επαγγελματική Σχολή που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της με την ανάδειξη νοσηλευτικού προσωπικού από το 1987. Ωστόσο, κινούνται ήδη οι διαδικασίες για τη μετατροπή των συγκεκριμένων Σχολών σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), γεγονός που θα τους επιτρέπει ανά έξι μήνες να πραγματοποιούν εγγραφές σπουδαστών και να παραμένουν λειτουργικές. Γι αυτό το λόγο, ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Β’ Νοσηλευτών της Κεφαλονιάς, Σπύρος Σακαλής έχει κινήσει ήδη όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και η Σχολή να μπορέσει να υποδεχθεί νέους σπουδαστές τον Ιανουάριο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σακαλής μαζί με τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο είχαν σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού, Βαγγέλη Κεκάτο προκειμένου να ζητήσουν τη δική τους στήριξη και παρέμβαση για να παραμείνει σε λειτουργία η Σχολή. Ο κ. Παρίσης, μάλιστα, επικοινώνησε προσωπικά με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη και του ζήτησε να μεριμνήσει έτσι ώστε να μην κλείσει η ΕΠΑΣ μέσω της μετατροπής της σε ΙΕΚ.

“Η Σχολή θα παραμείνει με ένα νέο μοντέλο”

sakalhs
Με την αλλαγή αυτή, ουσιαστικά, η Σχολή θα δέχεται αποφοίτους που θα έχουν απολυτήριο Λυκείου (και όχι της Α’ Λυκείου, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα) αλλά το πτυχίο της θα είναι ουσιαστικά ισότιμο στην αγορά εργασίας. “Τα πράγματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά όσον αφορά τη Σχολή. Μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου στον Υπουργό Υγείας, η Σχολή θα παραμείνει με ένα νέο μοντέλο, με μια νέα μορφή στην Κεφαλονιά, τη στιγμή που άλλες σχολές σε όλη την Επικράτεια κλείνουν. Είναι μια προσωπική δέσμευση του Υπουργού ότι η σχολή θα παραμείνει και θα ενδυνωμωθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα” δήλωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος μετά το τέλος των συναντήσεων ενώ ο κ. Σακαλής σχολίασε από τη μεριά του: “Η Σχολή μας από το 1987 που λειτουργεί, έχει προσφέρει τα μέγιστα στις δομές Υγείας του νησιού. Οι σπουδαστές μας δουλεύουν στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας κ.α. Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα και ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Κεκάτο για τη στήριξη τους αλλά και τον Διοικητή του Νοσοκομείου που αγκάλιασε την προσπάθεια μας από την πρώτη στιγμή για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ΕΠΑΣ. Γιατί δεν αποτελεί πολυτέλεια για το νησί μας αλλά ένα εργαλείο χρήσιμο για τη νεολαία μας και για τους ανθρώπους που είναι εδώ στο νησί”. Στη σημασία της λειτουργίας της Σχολής Νοσηλευτών αναφέρθηκε και ο Βαγγέλης Κεκάτος: “Είναι πολύ σημαντικό για ένα Νοσηλευτικό Ιδρυμα να έχει δίπλα του μια επαγγελματική σχολή και το Νοσοκομείο το ίδιο να γίνεται το σχολείο για το νοσηλευτή και τη νοσηλεύτρια. Για μας είναι αυτονόητο ότι με το ίδιο πάθος που δουλέψαμε για τα ΤΕΙ, θα δουλέψουμε και για τη Νοσηλευτική Σχολή”.

sakalhs_zafeiropoulos

Πηγή: Εφημερίδα Κεφαλονιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer