Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο χώρο του υπό κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ
Γονείς και μαθητές βροντοφώναξαν για ασφαλή σχολικά κτήρια!
Κοινωνία
05/03/2015 | 15:57

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο χώρο του υπό κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή Φαραώ στο Αργοστόλι και πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα ασφαλείας που παρατηρήθηκαν στη μελέτη του έργου.

Πρόκειται για ζητήματα που προέκυψαν μετά την αυτοψία που έκαναν στο χώρο πολιτικοί μηχανικοί του ΤΕΕ Κεφαλληνίας/Ιθάκης και διαπίστωσαν κακοτεχνίες που αναδεικνύουν ότι το νέο κτιριακό συγκρότημα δεν ολοκληρώνεται με τις προδιαγραφές των σεισμών της Κεφαλονιάς.

Μάλιστα, είχαν αποστείλει και σχετικό έγγραφο στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων από τις 18 Δεκεμβρίου που ζητούσαν να υπάρξει άμεσα συνάντηση στην Κεφαλονιά για να συζητηθούν  τροποποιήσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν στη μελέτη του έργου αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες, παραμονές δηλαδή της κινητοποίησης, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός, επικοινώνησαν μαζί του εκπρόσωποι του ΟΣΚ και του μετέφεραν ότι θα έρθουν προσεχώς στο νησί αφού προφανώς θορυβήθηκαν από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

Στη συγκέντρωση μετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ-ΚΙ, του Εργατικού Κέντρου, Σύλλογοι Γονέων, διευθυντές σχολείων, μαθητικά συμβούλια αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Διονύσης Αραβαντινός και Σπύρος Σαμούρης.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, υπήρξε συζήτηση για το ίδιο θέμα και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκωνα. Εκεί, τέθηκαν, ακόμη, από την ΕΛΜΕ-ΚΙ και την Ενωση Γονέων, ζητήματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη σίτιση των μαθητών στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου.

 

faraw (1) faraw (2) faraw (3) faraw (4) faraw (5) faraw (6) faraw (7) faraw (8) faraw (9) faraw (11) faraw (12) faraw (13) faraw (14) faraw (15) faraw (16) faraw (17) faraw (18) faraw (19) faraw (20) faraw (21) faraw (22)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer