Ένα όμορφο και διαφορετικό Σαββατοκύριακο είχαν όσοι παρακολούθησαν το Διήμερο Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας που εισηγήθηκε ο Υπ. Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κουτρώτσιος και οργανώθηκε από τον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς και το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Το ενδιαφέρον του κόσμου και ο ενθουσιασμός ήταν αναπάντεχα, η συμμετοχή έφτασε τα 100 άτομα.
Το θεωρητικό μέρος πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ και ξεκίνησε με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Δρ. Άρη Γεράκη με τίτλο «Ιστορία της Εθνομυκολογίας». Το πρακτικό μέρος πραγματοποιήθηκε στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς αλλά και στον ορεινό όγκο του Ρουδίου περιφερειακά του Δρυμού. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να γνωρίσουμε τόσο την οικιακή καλλιέργεια μανιταριών όσο και την πολύπλοκη και λεπτομερή παρατήρηση που απαιτείται για την ασφαλή συλλογή των άγριων ειδών. Συνολικά καταγράφηκαν 40 είδη μανιταριών του βουνού καθώς και του κάμπου εκ των οποίων 10 ήταν εδώδιμα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ουσιαστική και καθοριστική στήριξη του κτήματος FAR M ΟUT που για δεύτερη φορά αγκάλιασε την διοργάνωση αυτή.