Την Αγία Βαρβάρα τίμησαν σήμερα το πρωί οι Κεφαλλονίτες στο ομώνυμο εκκλησάκι, λίγο έξω από το Αργοστόλι.
Γιορτάζει το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στα Προκοπάτα (Φώτος + βίντεο)
Εκκλησία
04/12/2015 | 14:51

Της Γιάννας Κουλουμπή

Την Αγία Βαρβάρα τίμησαν σήμερα το πρωί οι Κεφαλλονίτες στο ομώνυμο εκκλησάκι στα Προκοπάτα, λίγο έξω από το Αργοστόλι. Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. κ. Δημήτριος, ενώ συμμετείχαν πλήθος ιερέων από διάφορες ενορίες του νησιού.

Ο Μητροπολίτης, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην μεγαλομάρτυρα της Χριστιανοσύνης Αγία Βαρβάρα, αλλά και το παράδειγμα των Αγίων που μαρτύρησαν για την πίστη τους. Ολοκληρώνοντας ζήτησε από τους πιστούς να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι ο Χριστός δεν παίρνει ποτέ πίσω όσα μας δίνει και εμείς απλώς καλούμαστε να πορευόμαστε πίσω του με την συμπαράσταση πάντα των Αγίων της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο, το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των πιστών, ανήμερα της εορτής της. Πρόκειται για ένα μικρό και γραφικό εκκλησάκι, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στην πέτρα, το οποίο μάλιστα πριν ενάμιση περίπου μήνα επλήγη από τις πλημμύρες που χτύπησαν την Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα το εικόνισμα της Αγίας Βαρβάρας να χαθεί στα νερά και τις λάσπες και να βρεθεί λίγες μέρες αργότερα από πιστούς της περιοχής.

dimitrios-agia varvara dimitrios-agia varvara-2 dimitrios-agia varvara-3 dimitrios-agia varvara-4 dimitrios-agia varvara-5 dimitrios-agia varvara-6 dimitrios-agia varvara-7 dimitrios-agia varvara-8 dimitrios-agia varvara-9 dimitrios-agia varvara-10 dimitrios-agia varvara-11 dimitrios-agia varvara-12 dimitrios-agia varvara-13 dimitrios-agia varvara-14 dimitrios-agia varvara-15 dimitrios-agia varvara-16 dimitrios-agia varvara-17 dimitrios-agia varvara-18 dimitrios-agia varvara-19 dimitrios-agia varvara-20 dimitrios-agia varvara-21 dimitrios-agia varvara-22 dimitrios-agia varvara-23 dimitrios-agia varvara-24 dimitrios-agia varvara-25 dimitrios-agia varvara-26 dimitrios-agia varvara-27 dimitrios-agia varvara-28 dimitrios-agia varvara-29 dimitrios-agia varvara-30 dimitrios-agia varvara-31

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer