Απολαύσαμε ένα υπέροχο εσπερινό, σε μια κατάμεστη πλατεία, που η κατάνυξη παντρευόταν με τον ιδιαίτερο ρομαντισμό που ξεπηδούσε από το χώρο και τους ανθρώπους
Για το πανηγύρι του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα
Κοινωνία
13/05/2015 | 19:33

ΠΡΟΣ  ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΦΑΡΣΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΩΝ ΦΑΡΣΩΝ «Ο ΦΑΡΟΣ»

Αγαπητοί μου συγχωριανοί,

Γράφω τούτα τα λόγια έχοντας επιστρέψει στον Πειραιά μετά από τρεις υπέροχες ημέρες που πέρασα στην Κεφαλονιά. Αφορμή του ταξιδιού στο αγαπημένο μου χωριό, η γιορτή του Αγίου μας, του Αγίου Χριστοφόρου.

Τι υπέροχη έκπληξη μόλις αντίκρισα το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Μαΐου την πλατεία του χωριού μας.

Μια πλατεία που παιδί χόρτασα με τα παιχνίδια που κάναμε που είναι σημείο αναφοράς του χωριού μας εντελώς αλλαγμένη.

Περιποιημένη, με φρεσκοβαμμένα παγκάκια, με φρεσκοβαμμένα μουράγια, με παρτέρια γεμάτα λουλούδια , με διαταγμένες τέλεια καρέκλες  και στασίδια, με ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους ψαλτάδες, για τους ιερείς, χώρο για τα κεριά, μια άψογη εκκλησία σε υπαίθριο χώρο.

Η ζεστή υποδοχή των χωριανών μας, συμπλήρωσε το πόσο όμορφα ένοιωσα.

Μια εικόνα υπέροχη που δεν έγινε μόνη της. Δουλέψατε εσείς , η εκκλησιαστική επιτροπή, τα παιδιά του συλλόγου μας, αποδεικνύοντας ότι όπου δουλεύουμε όλοι μαζί φέρνουμε καταπληκτικά αποτελέσματα.

Απολαύσαμε ένα υπέροχο εσπερινό, σε μια κατάμεστη πλατεία, που η κατάνυξη παντρευόταν με τον ιδιαίτερο ρομαντισμό που ξεπηδούσε από το χώρο και τους ανθρώπους.

Η ψυχική ανάταση παράλληλα στα ύψη με τα πανέμορφα πυροτεχνήματα έστελναν το μήνυμα στ΄ Αργοστόλι και στην Παλλική ότι εδώ σε τούτη την πλατεία οι Φαρσινοί και οι φίλοι μας μπροστά στην εικόνα του Αγίου μας προσευχόμαστε και γιορτάζουμε στέλνοντας τις καλύτερες ευχές μας σ΄όλους τους Φαρσινούς  στα πέρατα του κόσμου, και αντλώντας τις ευχές από τις ψυχές των δικών μας που λείπουν, που χαίρονταν από τον ουρανό για την ευτυχία του χωριού μας.

Η γιορτή ανήμερα, η λιτανεία του Αγίου μας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής, η επαφή των χωριανών με τα χαμόγελα στα χείλη δεν θα  μπορούσε παρά να έχει ένα υπέροχο κλείσιμο με το πανηγύρι που διοργανώσατε , με το χορό , τα δώρα της κλήρωσης , το κέφι που σκορπίσαμε όλοι γύρω μας.

Όλα τούτα δεν θα είχαν γίνει τόσο όμορφα αν λείπατε εσείς, αν δεν συνεργαζόσασταν με τόση αγάπη, τόσο κέφι, τέτοιο συγχρονισμό.

Τώρα που έγιναν όλα τέλεια, που το άγχος σας έδωσε τη θέση του στην ικανοποίηση κ΄τη χαρά θέλω να δεχθείτε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα μου προσφέρατε.

Τούτη την ώρα ανάμεσα στην τάξη για μάθημα κ΄στο γραφείο μου για τη διοίκηση του φροντιστηρίου μου, σας νοιώθω δίπλα μου , μιλάω μαζί σας νοερά, και οι εναλλαγές στις εικόνες που είδα στον εσπερινό, στη γιορτή, στο πανηγύρι αγναντεύοντας νοερά τη θάλασσά μας μου δίνουν κουράγιο κ΄δύναμη, για 2 μήνες, για να βρεθώ πάλι μαζί σας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ο συγχωριανός σας Χρόνης Βουτσινάς

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer