Eυχόμαστε να συνεχίσεις να έχεις πλούσια την ευλογία και τη χάρη του Θεού, να συνεχίσεις απρόσκοπτα το αγιαστικό και ανθρωπιστικό έργο Σου επί Έτη Πολλά
Για την Εκλογή του Νέου Μητροπολίτου μας
Εκκλησία
28/05/2015 | 14:55

Τούτο το παράξενο νησί με τα τόσα χαρίσματα, την πολυκύμαντη ιστορία, την πλουσιώτατη παράδοση σε όλους τους τομείς, με τον κατά τον Όμηρο Μεγάθυμο Λαό του, πολυμήχανο και πανέξυπνο σαν τον τότε βασιλιά του, με τους τόσους Αγίους του, με προεξάρχοντα τον Προστάτη μας Άγιο Γεράσιμο που ταυτίστηκε μαζί του, το νησί αυτό που δέχτηκε το αρχέγονο Φως του Χριστιανισμού από «τον Πρώτο μετά τον Ένα», όπως χαρακτηρίζει ο Χρυσόστομος τον Πρωτοκορυφαίο Παύλο. Αλλά και τις τόσο εξέχουσες ακόμη προσωπικότητες στην Εκκλησία, την Επιστήμη, την Τέχνη, την πρόοδο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και γενικά ένα λαό γεμάτο αισθήματα, αλλά και ισχυρό και γενναίο σε όλες τις αντιξοότητες και τις ποικίλες δυσκολίες που συνάντησε ͘ πολέμους, κατακτητές ποικίλων ρευμάτων, σεισμούς, επιδημίες, και ο οποίος φθάνοντας σε τούτη την κρίσιμη εποχή με την τόση σύγχυση και την τόση ένδεια, ήταν ανάγκη να εξευρεθεί άνθρωπος που θα εσήκωνε όλο αυτό το βάρος, τόσο της Ιστορίας και της Παραδόσεως όσο και της επώδυνης σημερινής πραγματικότητας.

Ο Θεός επιβραβεύοντας τον όλο βίο τού εις όλους αγαπητού μας Πατρός και Δεσπότη μας τώρα Γερασίμου Φωκά, ανεβίβασε αυτόν εις το υψηλότατο της Αρχιερωσύνης αξίωμα, ως συνεχιστήν του έργου αξιωτάτων Αρχιερέων μέχρι και του τελευταίου Μακαριστού Σπυρίδωνος.

Ο κόπος πολύς, το βάρος μεγάλο! Αλλά όλα αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα για τον Νέο Δεσπότη μας, διότι, όπως όλοι καλώς γνωρίζουμε, ολόκληρη η ζωή του ήταν και είναι δοσμένη στον κάθε συνάνθρωπο, που βρέθηκε και που βρίσκεται σε εμπερίστατη κατάσταση. Κοντά σε όλους ως Πνευματικός – έργο ανεκτιμήτου αξίας -, όπως επίσης κοντά πάντα στις βαριές ασθένειες, στις ποικίλες στερήσεις, στην απελπισία, στα πένθη, και στα αδιέξοδα του άλλου αδιακρίτως, όπως πολυτιμότατο επίσης είναι το έργο του προς τους σεισμοπλήκτους συντοπίτες μας, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις συνανθρώπων μας και πέραν της νήσου.

Αγαπητέ μας π. Γεράσιμε και Άξιε Μητροπολίτα μας, Σου ευχόμαστε να συνεχίσεις να έχεις πλούσια την ευλογία και τη χάρη του Θεού, να συνεχίσεις απρόσκοπτα το αγιαστικό και ανθρωπιστικό έργο Σου επί Έτη Πολλά.

Επικαλούμενος τις ευχές Σου

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Θεόφραστος Χαρτουλιάρης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer