Γιατί να την επιλέξει, όταν μπορεί να στηρίξει ΚΚΕ ή ΛΑΕ , να καταδικάσει τους πολιτικούς με αποχή, άκυρο ή λευκό, να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ
Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Πολιτική
17/09/2015 | 10:02

Γιατί κάποιος να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Γιατί να την επιλέξει, όταν μπορεί να στηρίξει ΚΚΕ ή  ΛΑΕ , να καταδικάσει τους πολιτικούς με αποχή, άκυρο ή λευκό, να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ:

Για να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά πρέπει να βάλουμε μια βάση στη συζήτηση. Και η βάση αυτή αφορά  το τι κρίνεται αυτήν την περίοδο και στην εκλογική μάχη ειδικότερα.

Αυτό που κρίνεται στη σημερινή περίοδο είναι αν το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου –ΕΕ-ΔΝΤ κυβερνήσεων θα περάσει τα μνημόνια, τα αντεργατικά μέτρα και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που είναι απαραίτητες για το ξεπέρασμα της κρίσης ή αν η πάλη του λαού θα αναχαιτίσει αυτή τη λαίλαπα, θα δημιουργήσει ρήγματα, θα την  ανατρέψει, ανοίγοντας το δρόμο της κοινωνικής χειραφέτησης. Αυτό το δίλημμα ρίχνει τη σκιά του και στις εκλογές.

Οι εκλογές, για πρώτη φορά στην ιστορία, δεν θα αποφασίσουν για την πολιτική που θα ακολουθειθεί.  Γιατί την πολιτική αυτή την έχουν ψηφίσει 220 βουλευτές από τα πέντε κόμματα της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΝΕΛ, ΝΔ. ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, και το μόνο που ζητούν από τον λαό είναι να διαλέξει διαχειριστή ή διαχειριστές, δηλ. υπάρχει πολιτική, φτιάχνουμε  κυβέρνηση παίζοντας με τους συνδυασμούς των πέντε μνημονιακών κομμάτων, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν κυβέρνηση ευρείας κομματικής υποστήριξης για να αντέξει τους μεγάλους κοινωνικούς και πολιτικούς κραδασμούς που έρχονται.

Ερώτημα των εκλογών δεν είναι αν θα  ενισχυθεί μια αντιπολίτευση ακροδεξιά, όπως η Χρυσή Αυγή, ή «χαβαλέ, αλά Λεβέντη. Ούτε ακόμα εάν θα υπάρξει μια άσφαιρη αντιπολίτευση, είτε με την διαχειριστική ΛΑΕ είτε με το περιχαρακωμένο ΚΚΕ.

Το πραγματικό  ερώτημα είναι αν η προεκλογική περίοδος και η κάλπη, με τα όρια που έχουν,  πάνε

ένα βήμα πιο μπροστά το μαχητικό ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, αν θα ενισχυθούν οι προϋποθέσεις μιας μαχητικής αντιπολίτευσης και ενός δρόμου χωρίς μνημόνια , ΕΕ, χρέος, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί αναδεικνείει το πραγματικό δίλημμα  και όχι τα ψεύτικα διλήμματα.

της μάχης. Γιατί ψεύτικο δίλημμα είναι αν το μνημόνιο θα το διαχειρισθεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Ψεύτικο δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ  από εκεί που τον άφησε η μήτρα του (ΛΑΕ) ή στο δρόμο μιας αποτυχημένης τακτικής που έχει ως στρατηγική τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό (ΚΚΕ).

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί εκφράζει τη συνολική και μέχρι τέλους καταδίκη της αντεργατικής επίθεσης, της παραμονής στην  ευρωζώνη και την ΕΕ, της διαπραγμάτευσης και όχι της ρήξης, της κυβερνητικής ανάθεσης .που είναι οι πυλώνες της γραμμής του αστικού κόσμου. Δεν βαυκαλίζεται με ουτοπίες «ισοδύναμων μέτρων» που θα απαλύνουν τη μνημονιακή βαρβαρότητα (ΣΥΡΙΖΑ) ή με αντιμνημονιακά μέτωπα που κινούνται στο πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ (ΛΑΕ) ούτε αποσύρεται από την μάχη για να καταφύγει στην «ασφαλή» αλλά χρεοκοπημένη οδό των επιμέρους συνδικαλιστικών αγώνων από την μια και των κομμουνιστικών επαγγελιών από την άλλη στο απώτερο μέλλον (ΚΚΕ).

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ  γιατί η τριαντάχρονη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, η υπερδωδεκάχρονη συμμετοχή στο ευρώ και η πενταετία των μνημονίων, έδειξαν ότι η ρήξη-έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ με διεθνιστικό και εργατικό πρόσημο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταργηθούν τα μνημόνια και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Το ΟΧΙ που δόθηκε από την μεγάλη  πλειοψηφία μέχρι το τέλος.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ  γιατί είναι η μόνη που αντιπαρατείθεται με όρους εργατικής πολιτικής και αυτενέργειας στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο, τη δικτατορία των ΜΜΕ, το κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, τα αρχηγικά κόμματα και την ανάθεση των προβλημάτων.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν μένει στη μέση του δρόμου, λέει ΟΧΙ μέχρι τέλους και το εννοεί. Δεν τσαλαβουτά σε μεταρρυθμιστικές ουτοπίες ή σε ένα καπιταλισμό κεινσιανικού τύπου με ΕΕ με ανθρώπινο πρόσωπο, ούτε εμπνέονται από πρότυπα τύπου υπαρκτού σοσιαλισμού που σάπισε και κατάρρευσε.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί έχει ένα ολοκληρωμένο  πρόγραμμα από 5 σημεία όπως΅

– μονομερή διαγραφή του συνόλου του δημόσιου χρέους.

– άμεση ρήξη και έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

– κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

– εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση.

-ολοκληρωτική υπεράσπιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων για να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατι είναι η μόνη που απαντά ξεκάθαρα ποιος θα επιβάλλει έναν άλλο δρόμο. Είναι η μόνη που, πολύ πρίν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μεταλλαχτεί μνημονιακά κα ι η ΓΣΕΕ συνταχθεί με τον ΣΕΒ στο ΝΑΙ, έλεγε πως η λύση των εργατικών προβλημάτων  δεν θα προέλθει από κάποια «αριστερή κυβέρνηση» ή ένα κίνημα στις ράγες της ΓΣΕΕ, αλλά θα προέλθει από ένα ταξικό ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και με πολύμορφους αγώνες και όχι με την ανάθεση της ελπίδας σε μια νέα κυβέρνηση ή στο ισχυρό ΚΚΕ και την λαϊκή του εξουσία, ή στην ανακύκλωση των συνταγών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί έχει αυθεντική μετωπική λογική συνεργασίας σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής καθώς και κοινή δράση στο κίνημα για την ήττα της αντεργατικής εκστρατείας.

(περίληψη από άρθρο του  Β. Μηνακάκη μέλος της επιτροπής θεωρίας και της Π.Ε του ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer