Γιατί για τον Παρίση οι Κεφαλονίτες είναι φίλοι του και αδέρφια του και όχι «ιθαγενείς» και «κατώτεροί» του
Γιατί θα ψηφίσω Παρίση;
Πολιτική
14/05/2014 | 15:09

Επειδή φαίνεται ότι η πολιτική της άμεσης επαφής, του ενώπιος ενωπίω, της ανταλλαγής επιχειρημάτων και εν τέλει της σύνθεσης, έχει υπαναχωρίσει στις μέρες μας και κυρίαρχο ρόλο παίζει το διαδίκτυο, επιθυμώ και εγώ να καταγράψω κάποιες σκέψεις μου.

Δεν είμαι παθιασμένος με τα πολιτικά, ούτε υποστηρίζω κάποιο κόμμα. Παλαιότερα έχω ψηφίσει και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το βλέμμα περισσότερο στα πρόσωπα παρά στο «πρόγραμμα».

Ο Αλέκος Καλαφάτης είναι ένας συμπολίτης μας που έχει ένα σημαντικό πολιτικό κύκλο. Και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έγινε Δήμαρχος Αργοστολίου και Υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σημίτη. Η λεγόμενη «ομάδα Καλαφάτη», κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Κεφαλονιάς για 30 ολόκληρα χρόνια.

Ο κύκλος της πολιτικά και κομματικά, συνδέεται με τον κύκλο του ΠΑΣΟΚ, αφού η «ομάδα Καλαφάτη» εξέφρασε το σκληρό κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ.

Διορισμένοι Νομάρχες και διοικητές Νοσοκομείων και οργανισμών, υποψήφιοι Δήμαρχοι ΠΑΣΟΚ, είχαν απαραίτητα της έγκριση της «ομάδας Καλαφάτη». Έτσι θα περίμενε κανείς, ότι η «ομάδα Καλαφάτη» με τη Δύση του ηλίου του Πασοκ και την πολιτική και ηθική συντριβή του Μέντορά της Τάσου Μαντέλη θα έδυε και τοπικά.

Η σημερινή υποψηφιότητα του Αλέκου Καλαφάτη, είναι μια απέλπιδα προσπάθεια της «ομάδας Καλαφάτη» να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο εξουσίας στο νησί μας, φορώντας την τήβεννο της ηθικής και κρατώντας τη σημαία του Ανεξάρτητου.

Οι Κεφαλονίτες όμως δεν μπορούν να ξεχάσουν, ούτε τη διαφθορά της Κυβέρνησης Σημίτη, ούτε το σκληρό κομματικό κράτος του Πασοκ που υπηρετούσε επί δεκαετίες η «ομάδα Καλαφάτη».

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, είναι επίσης μια σημαντική προσωπικότητα του νησιού μας. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα, τέτοια που πολλοί θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν προκλητική.

Η σε πολλούς εμπορικούς τομείς διείσδυσή του, έχει δημιουργήσει επιχειρηματικές και προσωπικές κόντρες που δεν του επιτρέπουν να δημιουργήσει ρεύμα νίκης. Παιδί του ΠΑΣΟΚ και αυτός, είναι υποκριτικό να φορά κι αυτός τη στολή του Ανεξάρτητου και να στρέφεται κατά του κόμματος που υπηρέτησε για πολλά χρόνια.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης, επίσης μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα. Αν και μεγαλύτερος σε ηλικία, είναι ο νεότερος απ’ όλους στην τοπική πολιτική σκακιέρα, αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2006.

Βουλευτής το 2007, νίκησε και τον κολοσσό Γεράσιμο Αρσένη και τον σημερινό συνυποψήφιό του Αλέκο Καλαφάτη και Δήμαρχος το 2010, νικώντας όλο το Καλαφατικό σύστημα. Χωρίς να είναι ρήτορας και εντυπωσιακός χειριστής του λόγου, εντυπωσιάζει το κοινό του, γιατί αυτό καταλαβαίνει ότι απέναντί του έχει έναν άνθρωπο ειλικρινή και ευθύ. Όντας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ξέρει να διαπραγματεύεται, να διεκδικεί και να κερδίζει. Προσηνής, φιλικός, πάντα με το χαμόγελο και έτοιμος να «πειράξει», αλλά και να αυτοσαρκαστεί. Δεν είναι τυχαίο το επίθετο «Γνήσιος» που πολύ εύστοχα του αποδόθηκε. Το Δημαρχείο, έπαψε να είναι άβατο για τον πολίτη και ο καθένας άνοιγε την πόρτα για να δει τον Δήμαρχό του.

Γιατί για τον Παρίση οι Κεφαλονίτες είναι φίλοι του και αδέρφια του και όχι «ιθαγενείς» και «κατώτεροί» του.

Είναι ο άνθρωπος που «κατέβασε» τον Πρωθυπουργό της Χώρας Αντώνη Σαμαρά, το ίδιο βράδυ του σεισμού, και υποχρέωσε όλη την κυβέρνηση να σκύψει το κεφάλι πάνω στα προβλήματα του νησιού μας.

Δεν είναι τυχαίο που ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει κατέβει πέντε φορές στην Κεφαλονιά, και ήδη το Λιμάνι του Ληξουρίου και οι δρόμοι φτιάχνονται.

Πολλοί γέλασαν όταν ο Παρίσης δήλωσε ότι «όσο είναι Δήμαρχος τα ΤΕΙ δεν θα φύγουν από την Κεφαλονιά».

Δήλωση βαρύγδουπη που δεν την πίστευαν ούτε οι στενοί του συνεργάτες.

Αυτός όμως δικαιώθηκε, αφού τα ΤΕΙ παρέμειναν στο νησί διαψεύδοντας όλους τους εχθρούς του. Τέλος νοικοκύρεψε τον καταχρεωμένο Δήμο από τα χρέη που κληρονόμησε από τους προκατόχους του και μείωσε το χρέος κατά 13 εκ. ευρώ.

Γι’ αυτούς αλλά και άλλους πολλούς λόγους που η κοινωνία μας γνωρίζει καλύτερα θα ψηφίσω για Δήμαρχο Κεφαλονιάς τον Αλέξανδρο Παρίση.

Γεράσιμος Δεπούντης

Συντ. Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer