Μια παραλλαγή του τσίζκεϊκ που θα συναρπάσει του καλεσμένους σας
Γιαουρτογλυκό με κρέμα γάλακτος
Μαγειρική
13/11/2014 | 14:04

Μια παραλλαγή του τσίζκεϊκ που θα συναρπάσει του καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής:

  • 250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα (να μη γίνουν σκόνη!)
  • 100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10΄ σε κρύο νερό. Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.
  4. Προσθέτουμε το αφράτο μείγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ