Μια παραλλαγή του τσίζκεϊκ που θα συναρπάσει του καλεσμένους σας
Γιαουρτογλυκό με κρέμα γάλακτος
Μαγειρική
13/11/2014 | 14:04
Μια παραλλαγή του τσίζκεϊκ που θα συναρπάσει του καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής:
- 250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
- 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα (να μη γίνουν σκόνη!)
- 100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γραμμ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 3 φύλλα ζελατίνας
- 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
- 3 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10΄ σε κρύο νερό. Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.
- Προσθέτουμε το αφράτο μείγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ